Івано-Франківськ

Шахраї під виглядом ПриватБанку поширюють комп’ютерний вірус

В документі міститься вірус троян у форматі .exe та ще декілька файлів.

photo 5197243202682347744 y scaled

Українців попереджають про те, що шахраї під виглядом ПриватБанку поширюють комп’ютерний вірус, інформують кіберполіцейські, пише ПІК.

На електронну пошту надходить лист про зарахування якихось коштів. До листа прикріплений документ нібито від ПриватБанку.

“Це підробка, не дивлячись на те, що стоїть печатка банку, підпис члена правління банку, як і на «справжніх» документах.  До того ж у шапці листа зазначене маріупольське відділення банку, яке не працює з весни 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Також у документі шахраїв є посилання на копію платіжного доручення. Якщо перейти за посиланням – завантажується архів. У цьому архіві міститься вірус троян у форматі .exe та ще декілька файлів.

Вірус за цим посиланням може завдати такої шкоди: видалення програм, встановлення контролю над окремими програмами чи комп’ютером в цілому, викрадення платіжних даних клієнта, ризик втратити гроші на рахунку при операціях в інтернет-банкінгу з даного комп’ютера.

“Тож, не завантажуйте файли від невідомих адресатів та не переходьте за підозрілими посиланнями”, – наголошують кіберполіцейські.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено