Івано-Франківськ

“Вручаються особисто адресату”: Кабмін оновив механізм отримання повісток поштою

Поштар зобов'язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату

71 main v1721040683

Працівник об’єкта поштового зв’язку повинен вручити повістку ТЦК та СП особисто адресату. У разі його відсутності варто проінформувати одержувача за наявним номером телефону або залишити у поштовій скриньці повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”.

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів України від 08 жовтня 2024 р. № 1147.

Відповідно до змін, що вносяться до Правил надання послуг поштового зв’язку, рекомендовані листи з позначкою “Повістка ТЦК” повинні вручати особисто адресату (одержувачу):

“Рекомендовані листи з позначкою “Повістка ТЦК” під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу)”.

У разі відсутності адресата (одержувача) за зазначеною на рекомендованому листі адресою працівник об’єкта поштового зв’язку інформує адресата за наявним номером телефону або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”.

Відтак якщо протягом трьох робочих днів після інформування відділенням поштового зв’язку адресат не з’явився для одержання рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”, працівник об’єкта поштового зв’язку робить позначку “адресат відсутній за зазначеною адресою” та засвідчує її підписом з проставленням відбитка пошти. Не пізніше ніж протягом наступного робочого дня варто повернути такий лист до відправника.

Нагадаємо, Кабмін скоротив термін явки до ТЦК за повісткою.

Читайте також: 
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено