Івано-Франківськ

В Україні призупинили бронювання від мобілізації через “обурення” Зеленського

Йдеться про призупинення процесу бронювання до 15 листопада.

В Україні призупинили бронювання від мобілізації через "обурення" Зеленського

Кабінет Міністрів України тимчасово призупинив бронювання від мобілізації та статус критично важливих підприємств для проведення аудиту раніше ухвалених рішень, повідомила низка українських медіа, пише ПІК.

Зокрема, видання The Page оприлюднило протокол засідання уряду від 8 жовтня, де Міністерство оборони ініціювало аудит, який підтримав Кабмін.

«Економічна правда» підтвердила це, посилаючись на джерела в уряді, й додала, що президент Зеленський висловив обурення через бронювання від мобілізації 1,5 мільйона людей, після чого, уряд до 15 листопада зупинив деякі положення щодо критично важливих підприємств.

“Президент був на нараді. Обурювався, що забронювали 1,5 мільйона”, – пояснив співрозмовник ЕП причину ухвалення відповідного рішення.

До 15 листопада планують провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій, а Мінекономіки має проаналізувати результати й до 20 листопада поінформувати Кабінет Міністрів.

“Зупинення до 15 листопада 2024 р. дії положень Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки”, – йдеться у документі.

Центральним органам виконавчої влади, обласним адміністраціям та іншим державним органам рекомендовано утриматися від прийняття рішень про визначення таких підприємств до врегулювання цього питання.

Перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк заперечив призупинення бронювання під час аудиту критичних підприємств, про яке раніше повідомляли ЗМI, пише Суспільне. Так, за його словами, до 15 листопада в Україні проведуть аудит підприємств, які мають статус критичних і отримали його від органів місцевого самоврядування. 

Якщо підприємство визнають «некритичним для держави», питання щодо бронювання буде переглянуто. Відомо, що зараз в Україні більше мільйона чоловіків мають бронювання.

«Це рішення було прийнято через різке збільшення кількості заброньованих. Якщо за два роки було зафіксовано 540 тисяч заброньованих, то за кілька місяців ця кількість подвоїлася», — пояснив Гаврилюк.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено