Івано-Франківськ

Понад 60 франківців самовільно підключилися до електромереж

Таких споживачів повторно відключають.

66efac60aa90eeaf7325e8bf8c36e57a big1080 scaled

Лише за вересень в Івано-Франківську понад 60 мешканців самовільно під’єдналися до електромереж.

Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго, пише ПІК.

“Зростає тенденція, коли споживачі, яким вимкнули електропостачання через заборгованість перед електропостачальною організацією, оплачують саму суму боргу, але оплату за повторне підключення не здійснюють. Натомість самостійно під’єднуються, зокрема до внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, і знову починають споживати електроенергію”, – пояснюють в Прикарпаттяобленерго.

Зазначається, якщо споживач мав заборгованість перед електропостачальником, і після відповідного повідомлення був відключений від світла, йому спочатку необхідно сплатити суму боргу, а потім – вартість повторного підключення до мережі.

“Тоді протягом трьох робочих днів у місті та протягом п’яти днів у сільській місцевості, енергетики відновлять електропостачання за місцем проживання споживача”, – йдеться у повідомленні.

Тих, хто підключається самовільно, потім повторно відключають. Окрім того, дії з самовільного підключення до приладу обліку незаконні, споживач наражає себе на небезпеку, оскільки сам може бути ураженим струмом. Або може спричинити повне знеструмлення будинку чи пошкодження обладнання.

“В такому разі споживачу доведеться понести матеріальну відповідальність ще за ліквідацію аварії та відновлення електропостачання”, – додають в обленерго.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено