Івано-Франківськ

Як сушити та зберігати трави на зиму: поради

Сушити трави потрібно в сухому, темному та прохолодному місці.

Сушіння трав – це простий спосіб зберегти їхній унікальний смак і аромат. Сушені трави можуть зберігатися кілька місяців у сухому та прохолодному місці, пише ТСН.

Їх завжди можна додати до супів, салатів, соусів і десертів, щоб надати їм нових відтінків смаку, чи просто заварювати чаї.

Як правильно сушити трави

  • Почніть зі збору свіжих трав з вашого саду чи просто купіть їх на ринку. Ви можете обрати такі трави, як календула, ромашка, лаванда, орегано, розмарин, шавлія, чебрець тощо.
  • Акуратно промийте зібрані трави під проточною водою, щоб видалити бруд і комах. Обережно висушіть їх паперовим рушником або дайте воді стекти.
  • Складіть трави в пучки (по кілька стебел у кожному) і зв’яжіть їх ниткою. Повісьте пучки в сухому, темному та прохолодному місці.  Квіти і зелене листя варто сушити, не піддаючи впливу прямого сонячного проміння. Важливо, щоб приміщення добре провітрювалося. Залиште трави висихати на 2-3 тижні.
  • Коли трави повністю висохнуть, ви можете подрібнити їх у ступці або ножем. Перекладіть сушені трави до скляних банок з герметичною кришкою з темного скла. Зберігайте в темному сухому місці.

До слова, ви можете наклеїти етикетки на банки, щоб знати, які трави зберігаються всередині.

Хоча сушені трави можуть зберігатися кілька місяців, краще використати їх протягом року.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено