Івано-Франківськ

Ситуація на фронті: за минулу добу відбулося 171 боєзіткнення (МАПА)

Протягом минулої доби на фронті відбулось 171 бойове зіткнення, 40 з яких зафіксували на Курахівському напрямку, ще 26 – на
Окупанти повідомили, що ЗСУ наступають ще в одному районі Бєлгородської області

Фото ілюстративне

Протягом минулої доби на фронті відбулось 171 бойове зіткнення, 40 з яких зафіксували на Курахівському напрямку, ще 26 – на Покровському

Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 08:00 16 жовтня.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 65 авіаударів, зокрема скинув 130 КАБ. Крім цього, здійснив більш ніж 4500 обстрілів, з них 169 — із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Товстодубове, Сваркове, Юнаківка, Шалигіне, Олександрія, Миропілля, Яструбщина Сумської області; Ківшарівка, Малі Проходи Харківської області; Греківка та Твердохлібове Луганської області; Торецьк, Суха Балка, Богоявленка, Велика Новосілка Донецької області; Темирівка, Мала Токмачка, Білогір’я та Оріхів Запорізької області.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 20 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, крім того, уражено наземну станцію БпЛА, артилерійську систему та польовий склад боєприпасів загарбників.

Ситуація на основних напрямках

  • На Харківському напрямку ворог 11 разів штурмував у районах населених пунктів Вовчанськ та Стариця.
  • На Куп’янському напрямку за добу відбулося 28 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки та Вишневого.
  • На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського.
  • На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази у районах Калинівки, Ступочок та Предтечиного.
  • На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак неподалік Торецька, Дачного та Щербинівки.
  • На Покровському напрямку наші захисники зупинили 26 штурмових і наступальних дій агресора у бік Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру та Крутого Яру. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населеного пункту Селидове.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Новодмитрівка та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік Кремінної Балки, Цукуриного, Новоселидівки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки.
  • На Времівському напрямку противник здійснив два штурми наших позицій в районах Роздольного та Богоявленки. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.
  • На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Малої Токмачки.
  • На Придніпровському напрямку російські загарбники п’ять разів намагалися витіснити з позицій наші підрозділи. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.
  • На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області. Авіація ворога продовжує завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по своїй території. На даний час відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 23 КАБ, до того ж противник здійснив 191 артилерійський обстріл.

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено