Івано-Франківськ

Головний прокурор Хмельниччини звільнився через “інвалідний” скандал

Він сам написав заяву про звільнення і заявив, що його інвалідність справжня.

Головний прокурор Хмельниччини звільнився через "інвалідний" скандал

Увечері, 17 жовтня Офіс генпрокурора повідомив про звільнення Олексія Олійника з посади керівника прокуратури Хмельницької області. Він втратив крісло після скандалу з масовим оформленням довідок  про інвалідність його підлеглими Зокрема, йшлося про 50 прокурорів разом із самим Олійником, пише ПІК.

За інформацією “Главкома” у процедурі усунення прокурора Хмельниччини є деталі, які свідчать, що кадрове рішення здійснене напоказ, але його наслідки будуть для Олійника мінімальними.

“По-перше, як було зазначено у повідомлення Офісу генпрокурора, його звільнено з адміністративної посади. Тобто Олексій Олійник і надалі залишається працювати в органах прокуратури. Ще один важливий нюанс: керівника прокуратури могли звільнити за «статтею», а він пішов за власним бажанням, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, “дахуючи” корупційну схему очільниці обласної МСЕК Тетяни Крупи.

Однак, прокурор Олійник заперечив звинувачення та заявив, що має проблеми із здоров’ям: начебто ще у 2005 році він отримав травму просто на робочому місці, вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Олексій Олійник наголосив, що законодавство не забороняє працювати людині з інвалідністю в прокуратурі.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено