Івано-Франківськ

Опалювальний сезон 2024-2025 у Франківську: чи будуть аварійні ситуації

В місті є труби, яким і по 40, і по 50 років.

Опалювальний сезон 2024-25 років у Франківську: чи будуть аварійні ситуації

У Франківську вже частково стартував опалювальний сезон для освітніх та медичних закладів. Повністю усі котельні планують запустити з 22 жовтня. Запуст орієнтовно триватиме кілька днів, а отже варто розуміти, що не одразу в усіх домівках з’явиться тепло.

Щодо поривів та аварійних ситуацій наперед прогнозувати важко, але якщо вони виникатимуть, їх обіцяють оперативно ліквідовувати. Про це на брифінгу в міського голови Руслана Марцінківа, повідомив заступник мера Івано-Франківська Руслан Гайда, інформує ПІК.

“Чи будуть якісь аварійні ситуації, ми ще не знаємо. Деякі труби вже мають більше 50 років, тому там, де труба зношена, можуть виникнути пориви. Також вже залежить від температури, якщо будуть сильніші морози, може бути аварійна ситуація. Бригади є, запас необхідного обладнання для усунення поривів також є”, – сказав він.

Руслан Гайда зауважив також, що мешканці верхніх поверхів мають розповітрити свою систему опалення, щоб пройшов теплоносій. За його словами всі котельні підприємства на 100% готові до опалювального сезону. Загальна протяжність теплових мереж 131, 9 км.

До слова, «Івано-Франківськтеплокомуненерго» здійснює теплопостачання до 614 житлових будинків, 369 об’єктів бюджетної сфери, а саме 10 спортивних шкіл, 25 дитячих садочків, 37 ліцеїв та гімназій, 42 медзаклади.

Читайте також у ПІК:

 

 

 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено