Івано-Франківськ

Частина екосистеми міста: у Львові побільшало лисиць

За даними екологів, Львів не перше місто, де зростає присутність диких тварин.

Частина екосистеми міста: у Львові побільшало лисиць

У Львові останнім часом побільшало лисиць. Екологи зазначають, що лисиці заходять на територію громади для пошуку додаткового корму та не несуть загрози для населення. Окрім того, у громаді вже двічі проводили вакцинацію тварин проти сказу, в тому числі лисиць. Про це повідомляє Львівська міська рада, пише ПІК.

«Ми розуміємо, що маємо вчитися співмешкати з усіма тваринами, які водяться в нашій місцевості. Для того, щоб почуватись в безпеці, мешканцям Львова варто вакцинувати своїх домашніх улюбленців від сказу. Ми вже проводимо акції з безкоштовної вакцинації для приєднаних населених пунктів Львівської громади», – розповідає керівниця управління екології та природних ресурсів Галина Микітчак.  

Львів не перше місто, де зростає присутність диких тварин. Таке явище спостерігається загалом у всіх містах Європи. До прикладу, у Берліні лисиці пристосувалися до життя в мегаполісі і можуть вільно пересуватись містом, тому їх присутність вже стала звичною для мешканців. Популяція цих тварин там налічує понад 10 000 особин. А Європа є головним ареалом поширення цієї тварини.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено