Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині вшанували Героїв-захисників та вклонилися їхнім рідним (ФОТО)

Загальнообласну акцію вшанування пам’яті воїнів, які загинули в московсько-українській війні, очолив Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній. 

1393973d 02e9 4d24 9812 6f505e2d8147 scaled

Вони стискають зброю від люті. Часто стискають і зуби від болю. Піднімаються з окопів і вступають у пекельну битву з ворогом задля оборони рідної землі, задля збереження Української держави. Наші захисники та захисниці – в мирному житті вони виконували різну роботу, навчалися, будували плани та мріяли. Чимало з них полягли на полі бою за час російсько-української війни.

Щомісяця в Меморіальному сквері Івано-Франківська вшановуємо полеглих Героїв. Загальнообласна акція “Дзвін пам’яті” – це спільна молитва за полеглих. Сьогодні, гарного сонячного дня, її очолив Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

“Шана всім, хто бореться за нашу незалежність, – мовив блаженніший Епіфаній. – Наш священний обов’язок – пам’ятати загиблих Героїв. Через молитви роявляємо свою любов до тих, хто відійшов у Вічність, і засвідчуємо, що вони душею існують вічно. Знаємо, що для Бога померлих немає. Тому що існує Церква земна воююча і Церква небесна торжествуюча. Але загалом Церква єдина, в якій немає померлих, а є життя вічне. Тому на землі кожному дається відрізок часу, щоб осягнути вічне блаженне життя. Підносимо до Господа молитви милості, бо наші воїни проявили ту жертовну любов до нас. Адже немає більшої любові, ніж хто душу свою віддасть за друзів своїх. Вони віддали найдорогоцінніше задля миру. І ми переконані в нашій перемозі, адже обрали шлях правди». 

Після належних військових почестей-салютів начальниця ОВА Світлана Онищук та перший заступник голови облради Василь Гладій подякували рідним загиблих захисників за героїзм і жертовність воїнів та вручили посмертні державні та обласні нагороди.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено військовослужбовців ЗСУ Юрія Скляра та Михайла Николайчука. Ордени “За мужність” ІІІ ступеня вручили рідним Миколи Івасюка, Марка Вуянка, Назарія Василюка, Дениса Логвиненка, Віталія Слезюка, Віталія Гладюка, Юрія Хіцяка, Василя Мартиніва, Ярослава Войсовича, Юрія Сливчука, Андрія Пендерецького, Романа Яринського, Миколу Хрущина, Василя Рашковецького, Романа Федорчака, Михайла Балабана.

Ордена «За мужність» ІІІ ступеня та почесної відзнаки командира батальйону 56 мотопіхотної Маріупольської бригади удостоївся посмертно боєць Володимир Табак. А медалями «За заслуги перед Прикарпаттям» посмертно нагороджено бійців Дениса Антіпова, Михайла Луцика, Дмитра Павлюка, Василя Пасіку, Михайла Погорєлова, Василя Погорілого, Василя Собестияна, Романа Солдача, Михайла Яворського.

“Кожен місяць ми зустрічаємося на цьому місці, – зазначила Світлана Онищук. – Дзвін пам’яті нагадує, яку дорогу ціну платимо за нашу незалежність, за просте людське право жити у своїй вільній демократичній Українській державі. І щоразу цей дзвін сповіщає нам, що не маємо права залишити один-на-один зі своїм горем родини наших Героїв: стареньких батьків і матерів, осиротілих дітей, вдів, які не дочекалися з війни своїх чоловіків. Мільйони українців щодня звертаються до Господа з молитвами і просять захисту своїх рідних, своїх домівок. Адже шукаємо сили продовжувати цю важку боротьбу проти запеклого ворога. Доземний уклін усім нашим захисникам та захисницям, які віддали найцінніше – свої життя за мир на нашій землі”.

“Щомісяця зростає число згорьованих родичів загиблих бійців, які приходять для вшанування пам’яті своїх чоловіків, батьків, синів і дочок. “Дзвін пам’яті” – нагода розділити своє горе. Так само – почути слова підтримки й розради. Прагнемо такими акціями гідно пошанувати наших Героїв та їхніх рідних”, – підсумувала Уляна Трощук-Шкромида, директорка Театру фольклору, народних свят і видовищ – творчого виконавця нинішнього заходу.

Людмила Стражник. Фото авторки. 

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено