Івано-Франківськ

Президент підписав указ про ліквідацію МСЕК: чим їх замінять?

Медико-соціальну експертну комісію замінять новою європейською моделлю.

d957f0588b0f29a836a776a810afc89df73d7a7c scaled

Президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію МСЕК за численними фактами порушень і фальшивих інвалідностей для посадовців.

22 жовтня президент провів РНБО, указ було видано після засідання. Про це Зеленський повідомив у вечірньому зверненні.

“Це не тільки прокурори, є сотні таких фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, системи пенсійного фонду, місцевих адміністрацій”, – зазначив президент.

Зеленський наголосив, що з усім цим треба ретельно та оперативно розібратися, система МСЕК має бути ліквідована.

“Але для системний і реальних змін треба провести повну цифровізацію усіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності”, – зауважив лідер держави.

За його словами, в Мінцифрі та Міноборони є кому забезпечити необхідні зміни.

Президент висловив думку, що проблема не лише в тому, що посадовці роблять собі інвалідність завдяки звʼязкам, але і в тому, що люди, які отримали справжню інвалідність – зокрема, в бойових діях, – часто не можуть отримати відповідний статус і справедливі виплати.

До теми

Медико-соціальну експертну комісію замінять новою європейською моделлю.

“На виконання указу президента до кінця цього року МСЕК будуть ліквідовані, натомість буде запроваджена цифрова, прозора, європейська модель для відповідних визначень. Окрім цього, сьогодні я доручив міністру охорони здоров’я не пізніше першого листопада внести всі необхідні нормативні документи, та законопроєкти на розгляд Кабінету міністрів для того, щоб завершити врешті цю реформу”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в етері телемарафону.

Також, за словами Шмигаля, вже втілено ряд кадрових наказів, зокрема щодо звільнення керівництва центральної МСЕК та керівників профільного департаменту Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено