Івано-Франківськ

Корупція у МСЕК: Зеленський назвав “дуже непереконливою” доповідь очільника МОЗ Ляшка

Він не розкривав деталей доповіді, але анонсував кадрові рішення в центральних органах влади – «у вертикалі контролю за МСЕК».

Корупція у МСЕК: Зеленський назвав "дуже непереконливою" доповідь очільника МОЗ Ляшка

У вечірньому зверненні Зеленський назвав «дуже непереконливими» доповіді щодо діяльності МСЕК, надані очільником МОЗ Ляшком та міністром соціальної політики Оксаною Жолнович, пише ПІК.

Президент також зазначив, що найближчим часом уряд має «пройтися всіма горизонталями місцевої влади».

«Є сотні таких фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях. З усім цим треба ретельно та оперативно розібратися. Система МСЕК має бути ліквідована»,– наголосив він.

Сам міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що не має наміру подавати у відставку на тлі скандалів із роботою медико-соціальних експертних комісій. Міністр наголосив, що «його немає у вертикалі МСЕК»: він не призначає та не звільняє керівників комісій, а МОЗ є регулятором.

Він додав, що як міністр призначає голову Центральної медико-соціальної експертної комісії, і її керівника вже звільнили. 

До слова, вчора, 22 жовтня Генеральний прокурор України Андрій Костін після засідання РНБО подав у відставку. Це сталося ймовірно, на тлі скандалу з викриття очільниці обласного МСЕК Тетяни Крупи, яку звинувачують у фальсифікації документів про інвалідність.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено