Івано-Франківськ

Чи буде взимку картопля коштувати 50 грн/кг: відповідь Мінагрополітики

Цьогоріч врожай картоплі менший, аніж торік.

Чи буде взимку картопля коштувати 50 грн/кг: відповідь Мінагрополітики

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заперечив, що взимку вартість картоплі сягне 50 гривень за кілограм, пише ПІК.

“Наразі ціни на картоплю такі: 20 гривень за кілограм оптом та 30 гривень за кілограм у роздріб, які є сталими протягом двох тижнів. Ми вважаємо, що вони не будуть змінюватись. Підстав для ціни 50 гривень за кілограм немає. Теперішня ціна достатня, щоб покривати собівартість навіть в умовах зменшення врожайності, а також вона дозволяє імпортувати”, – сказав Висоцький на брифінгу в Медіацентрі Україна.

За його словами, чинна ціна навряд чи зменшиться, і може зрости на 15% ближче до весни, коли у вартість будуть входити накладні витрати на зберігання. Він додав, що цього року загальний урожай на 18% або на 4 000 000 тонн менший порівняно з 2023 роком. Неврожай посадовець пояснив засухою.

Відповів Висоцький і на звинувачення в надмірному імпорті. Він запевнив, що Україна купує незначні обсяги картоплі для того, щоб стабілізувати ціну на продукт.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено