Івано-Франківськ

На Рівненщині мертвого лева викинули на звалище мʼясного заводу (ФОТО)

26 жовтня у соцмережах зʼявилося фото мертвого лева на смітнику Костопільського ветсанзаводу.

На Рівненщині мертвого лева викинули на звалище мʼясного заводу (ФОТО)

На Рівненщині мертвого лева викинули на звалище мʼясного заводу. Відповідне фото поширили у соцмережі. Там видно й інших диких тварин.

Директорка тамтешнього зоопарку Ірини Оліферук каже, що у них померла левиця. Їй було 20 років, а утилізувати звірів іще десь зоопарк не має змоги. Тож усіх померлих диких тварин працівники викидають на смітник місцевого заводу — з них потім роблять кісткове борошно. Про це пише ПІК з посиланням на UAnimals.

Поліція Рівненщини повідомила, що внесла відомості до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень, а також, що слідчо-оперативна група встановила смерть тварини від онкологічного захворювання. Якими чином поліції вдалося зʼясувати смерть тварини від онкохвороби — у заяві поліцейських не йдеться.

“Та якщо у зоопарку померла левиця, чому на фото лев? Намагаємося зʼясувати”, – йдеться у повідомленні.
У організації додають, що неналежне поводження з рештками загиблих тварин загрожує поширенню небезпечних інфекцій і для людей, і для тварини. Наприклад, туберкульозу, бруцельозу тощо. Окрім того, відповідно до частини 5 статті 25 Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», рештки загиблих диких тварин не можна залишати у сміттєвих контейнерах чи будь-де просто неба.

“Ми також звернулися до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та до Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Рівненській області з вимогою перевірити Костопільський завод з утилізації відходів на дотримання вимог законодавства, а якщо їх не дотримано — скласти протокол про порушення ветеринарно-санітарних норм і порушення правил утримання диких тварин у неволі”, – зазначили в UAnimals.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено