Івано-Франківськ

Розмір чи просунуті можливості: порівнюємо iPhone 16 Pro vs iPhone 16 Plus

Кожен знайде в цих смартфонах те, що йому до душі.

Image

Apple представила iPhone 16 Pro і 16 Plus у вересні 2024 року. Ціна цих моделей близька, але вони різняться за розмірами і функціональністю. Головне питання — що вибрати: компактність топового iPhone 16 Pro чи зручність роботи та споживання контенту 16 Plus.

Ціна та загальні характеристики

Обидва смартфони отримали однакову вагу 199 г, хоча й відрізняються за розмірами. І попри компактність «прошки», iPhone 16 Plus тонший на 0.5 мм. При цьому обидва гаджети оснащені Action-кнопкою і новим елементом управління камерою на бічній грані. Також варто зазначити, що 16 Про отримав титановий корпус, 16 Плюс — алюмінієвий. З цього випливає різниця у варіантах відтінків:

  1. Айфон 16 Про доступний у білому, титановому, пустельному і чорному кольорах.
  2. Для 16 Плюс пропонуються чорний, бірюзовий, рожевий і ультрамариновий варіанти.

Цього року базова модель стала ще яскравішою, хоча для багатьох все ще актуальна стриманість «прошок».

Дисплеї

В обох смартфонів OLED-екрани Super Retina XDR із підтримкою HDR10+ і Dolby Vision. Роздільна здатність відрізняється, але щільність пікселів однакова — 460 PPI, що забезпечує чудову деталізацію, незалежно від діагоналі. Підтримка 120 Гц ProMotion і Always-On Display є тільки на iPhone 16 Pro, що серед багатьох користувачів — вагомий аргумент для покупки «прошки».

Програмне забезпечення та продуктивність

На обох пристроях встановлено iOS 18 з однаковим набором функцій. Тести показують схожу продуктивність CPU у 16 Pro і 16 Plus. Відмінності полягають у можливостях графіки:

  1. 16 Pro — 6-ядерний GPU;
  2. 16 Plus — 5-ядерний GPU.

Pro-версія надає невелику перевагу у важких іграх і довгостроковій продуктивності. У повсякденних сценаріях різниці мало — обидва пристрої показують себе чудово.

Камери

iPhone 16 Pro пропонує 5x оптичний зум, 25x цифровий, можливість фільмування 4К 120 FPS слоумо і у форматі RAW. У iPhone 16 Plus зум скромніший, відсутні просунуті функції запису роликів. Обидва девайси дають змогу мікшувати аудіо під час знімання відео. Загалом 16 Про кращий для захоплених фотографів, тоді як можливостей Плюс вистачає більшості користувачів.

Акумулятор і комунікації

Автономність Plus помітно краща — він здатний пропрацювати до 2 днів. Pro теж вистачає на день використання, але до «конкурента» він не дотягує. Обидва смартфони отримали порт USB-C, але 16 Про підтримує вищі швидкості передачі даних. Зате пристрої оснащені новими модемами Qualcomm X75 з поліпшеним прийманням сигналу. Підтримується Wi-Fi 7, але 6E є тільки на 16 Про.

Висновки

iPhone 16 Plus підходить тим, хто цінує великий екран і тривалий час автономної роботи. Ігрові можливості процесора лише додають переваг гаджета 16 Pro — переможець для любителів компактних пристроїв, 120 Гц дисплея і просунутої камери. Зрештою вибір між гаджетами залежить від особистих уподобань і сценаріїв використання. Кожен знайде в цих смартфонах те, що йому до душі.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено