Івано-Франківськ

В Івано-Франківську судитимуть колаборантку з Запоріжжя (ФОТО)

Перебуваючи на посаді, вона з власної ініціативи сприяла окупаційній владі у налагодженні «руського міра».

5 2 1 scaled

Служба безпеки зібрала докази на мешканку Василівського району Запорізької області, яка працює у загарбників сільською головою.

Матеріали з обвинуваченням її в колабораціонізмі слідчі СБУ передали до суду, розповідає ПІК.

Наприкінці серпня 2022 року жінка прийняла пропозицію окупаційної адміністрації Василівського району і обійняла посаду «голови» сіл Першотравневе та Шевченкове.

3 2 1 scaled

Перебуваючи на посаді, вона з власної ініціативи сприяла окупаційній владі у налагодженні «руського міра». Зокрема, підшукувала житло для розселення військовослужбовців російської федерації. А також займалася популяризацією отримання російського громадянства та паспортів рф.

Колаборантка активно проводила публічні заходи, покликані продемонструвати «турботу» окупаційної влади про місцеве населення. Вони відбувалися в тому числі за участі російських військовослужбовців та висвітлювалися в пропагандистських ЗМІ.

1 4 1 scaled

Жінку судитимуть за добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

8 1 scaled

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено