Івано-Франківськ

Причини популярності та найкращі поєднання для рому

Правильно обрана закуска допоможе підкреслити смак популярного алкоголю.

rum and orange cocktail FT RECIPE1221 f514caf427914bbcb813223ef244547d

Ром за своєю суттю — міцний алкогольний напій із категорії класичних. Однак його багатий аромат з нотками спецій, карамелі, ванілі, диму відкриває широкі можливості для створення унікальних міксів. Для цих цілей підходять як традиційні рецепти, так і власні ексклюзивні. Ром також вживають у чистому вигляді, але значно рідше. 

Як розбавляти ром

Міцний напій зі складним ароматом розкривається по-різному залежно від сорту та обраного способу подачі. Одним із найпопулярніших поєднань вважається ром із колою. Цей простий мікс з’явився в США ще на початку XX століття, а сьогодні без нього складно уявити як барну карту нічного клубу, так і домашню вечірку. При цьому коктейлі з ромом дуже різноманітні — існують десятки різних рецептів, серед яких вийде запросто вибрати або приготувати найсмачніший. Якщо потрібно лише трохи пом’якшити смак міцного алкоголю, варто розбавити його газованою водою або додати трохи льоду. Отриманий мікс збереже оригінальний аромат рому, але буде менш вираженим.

Зробити смак отриманого коктейлю яскравішим допоможе шматочок лайма або лимона. У чистому вигляді заведено пити міцні сорти рому. Такий спосіб подачі дає змогу сповна насолодитися смаком і ароматом благородного напою. Для коктейлів, як правило, беруть легкий світлий ром. Саме він чудово поєднується з лимонадами, газованою водою та будь-якими соками, фрешами.

Чим закушувати ром

Правильно обрана закуска допоможе підкреслити смак популярного алкоголю. Вибрати її нескладно, достатньо орієнтуватися на тип напою:

  1. Ром у чистому вигляді. Ідеальне доповнення — насичені, доволі щільні страви. Наприклад, м’ясні делікатеси, копчена риба, смажені морепродукти. Цікаве поєднання — темний ром і чорний шоколад. Таке доповнення не можна назвати щільною їжею, зате воно надає ще більшої глибини смаку міцного алкоголю.
  2. Складні коктейлі. Оптимальною закускою для таких напоїв вважаються канапе з м’ясом або рибою, тости з ікрою, м’ясні ковбаски, сирні нарізки.
  3. Ром із соком. Як правило, це легкі напої, у складі яких молодий, невитриманий алкоголь. Щільна закуска не буде потрібна. Ідеально подати сирну тарілку, крекери, оливки або фрукти. Вибирайте екзотичні — манго, ананаси, а також плоди з дуже яскравим ароматом на кшталт дині.

Як пити та чим закушувати ром — особиста справа кожного гурмана. Напій вважається одним із найдемократичніших типів алкоголю. Суворих правил як під час вживання коньяків чи вин не існує, але певна культура все-таки вироблена.

Можна вибирати напої та страви під настрій або орієнтуватися на вподобання гостей. Головне — використовувати найвдаліші поєднання, щоб не зіпсувати, а поліпшити смак і аромат улюбленого рому.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено