На споживчому ринку в Івано-Франківській області в січні порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,0%.
Суттєво, на 6,0%, подорожчали овочі, зокрема капуста білокачанна – на 16,8%, морква – на 11,3%, огірки – на 7,5%, буряк – на 5,4%.
Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.
Також на 3,6–0,8% зросли ціни на соняшникову олію, молоко та молочні продукти, безалкогольні напої, масло, рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти.
Водночас на 27,7% подешевшали яйця, на 2,8% та 1,3% знизилися ціни на рис і макаронні вироби.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,6%.
“Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 3,1% перш за все зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 3,9%. Крім того на 2,3% підвищилися ціни на амбулаторні послуги, у т.ч. на 3,4% – на діагностичні послуги, на 1,9% – на стоматологічні послуги”, – додають в управлінні статистики.
Ціни на транспорт підвищилися на 1,2% в основному через подорожчання палива та мастил на 2,1% і проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 1,7%.
У сфері зв’язку на 29,1% підвищилися тарифи на місцевий телефонний зв’язок, на 15,6% – на мобільний зв’язок.
У сфері освіти на 15,4% зросла плата за утримання дітей у дошкільних закладах.
Читайте також:
- У Франківську перед заїздами на міст на вулиці Галицькій встановлять обмежувачі висоти
- Метал завезли: на якому етапі будівництво мосту на Пасічну у Франківську (ФОТО)