Стало відомо, що робити, щоб часник не жовтів. Трапляється така проблема найчастіше у квітні – травні, пише ПІК з посиланням на 24 канал.
Існує кілька причин, через які може початися пожовтіння листя часнику, а саме:
- озимий часник потрапляє під пізні заморозки, які можуть бути навіть на початку травня;
- на корінні з’являється грибкове захворювання – перевірити це можна, висмикнувши один кущик та оглянувши нижню частину;
- рослині не вистачає поживних речовин;
- недостатній полив – найчастіше трапляється в червні, коли стоїть спекотна погода;
- ґрунт надто щільний, і до коріння не доходить кисень;
- на культуру напали шкідники – наприклад, цибулева муха.
Для того, аби часник не жовтів, йому потрібно забезпечити достатню кількість калію. Для цього можна використати розчини для позакореневого підживлення.
“Зокрема, ви можете розвести чайну ложку сульфату калію, що його також називають сірчанокислим калієм, в літрі води. Цим розчином обприскайте бадилля часнику. Найкращий час для цього – відразу ж після сходу сонця, або ж рано-вранці, поки на рослину ще не потрапляють прямі сонячні промені”, – йдеться у повідомленні.
Також добре себе зарекомендували й калійно-фосфорні добрива. Вони в основному потрібні для якісного формування головок часнику. Для приготування розчину потрібно розвести 2 столові ложки добрива в 10 літрах води. Достатньо буде пролити в міжряддях близько 4 – 5 літрів рідини на квадратний метр води.
До слова, раніше повідомляли, які овочі втрачають корисні властивості після приготування.
Читайте також у ПІК:
- Як правильно обирати ім’я дитині: роз’яснення священника
- Ваш гороскоп на тиждень: 28 квітня – 4 травня 2025 року
- Стало відомо, які кліщі в Україні найнебезпечніші
- З липня в розетках вже не буде 220 Вольт: кого торкнуться зміни