На споживчому ринку Івано-Франківщини у травні найбільше зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої — на 2,3%.
Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.
Особливо відчутним стало подорожчання фруктів, які за місяць зросли в ціні на 20,1%. Також суттєво зросли ціни на м’ясо та м’ясопродукти — на 5,1%, зокрема:
- свинина подорожчала на 9,4%;
- м’ясо птиці — на 9,2%;
- яловичина — на 2,7%.
Крім того, подорожчали маргарин, молоко, хліб, кисломолочна продукція, продукти переробки зернових, безалкогольні напої, масло, макаронні вироби, риба та продукти з риби — зростання цін у цих групах склало від 0,6% до 3,1%.
Водночас у травні зафіксовано зниження цін на окремі товари: яйця подешевшали на 6,4%, рис — на 3,4%, овочі — на 3,4%.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби загалом зросли на 1,5%. Зокрема, тютюнові вироби подорожчали на 1,7%, алкогольні напої — на 1,3%.
У сфері охорони здоров’я спостерігалося зростання цін на 1,6% через подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів, обладнання та консультативних послуг.
У транспортній сфері зафіксовано загальне зниження цін на 0,5%. Це зумовлено здешевленням палива та мастил на 1,6%, а також зниженням вартості проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 0,7%.
Читайте також:
- В Україні за рік індекс борщу зріс на 27%: скільки коштує страва
- Ціни на капусту знижуються, але залишаються втричі вищими, ніж торік
- Як у квітні змінилися ціни на продукти харчування на Прикарпатті