Івано-Франківськ

Рецепт на вихідні: Серпень пахне медом, сливами і грушами (ФОТО)

Насолоджуємося природними дарами останнього місяця літа. 

Рецепт на вихідні: Серпень пахне медом, сливами і грушами (ФОТО)

Серпень – щедрий місяць на свята (1  серпня маємо Медовий спас). А ще – дари природи, коли стиглі груші падають просто з дерева, а мед – ще теплий, щойно з пасіки. Тож саме час використати ці натуральні дари літа на кухні. Сьогодні готуємо прості, але напрочуд смачні страви з ароматом літа.

Кілька інгредієнтів, трохи натхнення – і серпень на тарілці. Із листкового тіста приготуємо ще один літній смаколик – тістечка зі сливами. 

  • Підготовлені плоди розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. 
  • Тісто розморожуємо протягом 15 хвилин, акуратно розгортаємо та ріжемо на квадратики. На кути кожного з них викладаємо сливи, попередньо занурені в цукор. 
  • Загортаємо тісто до середини, змочивши водою місця стиків для кращого кріплення. 
  • Викладаємо на застелений пергаментом лист і випікаємо в розігрітій духовці: спочатку при високій температурі 10 хв, а далі трошки зменшуємо і допікаємо до зарум’янення.

Аналогічно готуємо тістечка з персиками. Формуємо їх на свій розсуд: як підказує фантазія. Додатково заготовки можна присипати маком. 

526984781 2552210631808059 6470532959570837468 n 1

Запечені з медом персики можуть бути окремим десертом або ж як складник канапок чи десерту з морозивом. 

527707465 553484384421499 2337663837032539293 n

На пергамент викладаємо натуральний мед – у серпні пасічники пропонують його різних видів. Ставимо на 30 сек у розігріту духовку, щоб він розтікся. А тоді зверху викладаємо дольки персиків і запікаємо протягом 15 хв. Можна зверху покласти шар листкового тіста – матимемо цікавий та ароматний пиріг. 

525884346 1072004575112464 3137961114398509896 n

Канапки з персиками, грушею та червоною рибою так само стануть смачною окрасою столу. 

  • Беремо хліб для тостів або багет, який нарізаємо на скибки та підсушуємо в розігрітій пательні без жиру. Зверху викладаємо шар сирної намазки.
  • Викладаємо слайси слабосоленої червоної риби (лосося, форелі, сьомги)
  • Прикрашаємо тонкими скибочками груші, запеченими з медом персками та дрібно нарізаною зеленню. 

Радимо приготувати й інші сезонні страви. Наприклад, запечені груші з медом і горішками. Це легкий десерт без цукру, але з повним спектром солодких відтінків.

  • У центр кожної половинки груші кладемо по 2 з’єднані половинки волоських горіхів. 
  • Викладаємо груші на пергаменті на підготовлений лист. 
  • Поливаємо медом та посипаємо корицею і січеними горіхами. 
  • Випікаємо в розігріту до 180°C духовці  25-30 хвилин.

А ще готуємо популярні останнім часом салати з грушами і сиром.  

  • Нарізану пластинками грушу карамелізуємо у вершковому маслі з цукром на розігрітій пательні.
  • Додаємо мікс салатів, хамон, грецькі горіхи. 
  • Пасує будь-який сир, але найбільше – з пліснявою.
  • Зверху викладаємо груші.
  • Готуємо заправку із оливкової олії та діжонської гірчиці.

527022469 1284640083047107 7524385756394868152 n

 Медові пироги з грушевою чи сливовою начинкою, лимонади з медом і фруктами – у серпні готуємо їх на свято й будень. Освіжаючі смузі з лохини, йогурту і меду – натуральний перекус у спекотний день.

525852795 1744744379743725 3112021922798135079 n

527307798 1838740280006096 3784236498260635981 n

526990593 3018385735216527 1470424715833158297 n

Не забуваємо й про ритуальні страви, адже серпень багатий на свята. На Маковея – це макова випічка.

527317084 656753423380011 6341602592938393743 n

У різних регіонах Прикарпаття випікають або дріжджові макові булочки, або прісні коржі з маком, які опісля ламають та споживають з рідким медом. Приготуємо макові ламанці з грушами. Тісто готуємо як на сметанник.

  • На 2 склянки просіяного борошна беремо пакетик розпушувача, ванільного цукру, 2 столові ложки маку, склянку сметани та 3 яйця. 
  • Замішуємо тісто. Додаємо нарізаних груш та знову обережно вимішуємо.
  • Викладаємо на застелений пергаментом лист і випікаємо в розігрітій духовці до 20 хв. 

Серпень – місяць смаків, барв та натхнення на кухні. Готуйте з любов’ю, обирайте сезонне і смакуйте кожен день літа. Нехай ці рецепти надихають вас працювати із задоволенням та ділитися смаками літа з близькими.

Людмила Стражник.

Фото авторки. 

Читайте також у ПІК:

Оперативні новини у TELEGRAM






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020-2025 Всі права захищено