З початком навчального року відновили роботу і шкільні буфети. В Україні діють чіткі правила, що саме можна й не можна продавати дітям у закладах освіти. Вимоги затверджені постановою Кабінету Міністрів №305. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини, пише ПІК.
У шкільних буфетах заборонені:
-
Солоні та солодкі снеки: чіпси, сухарики, здобні булочки, глазуровані цукерки, тістечка, торти.
-
Солодкі газовані напої, енергетики, кава.
-
Фастфуд і жирна їжа: хот-доги, шаурма, смажені у великій кількості олії продукти.
-
Небезпечні продукти: прострочені, без маркування чи з великою кількістю штучних домішок.
Натомість школярам можна пропонувати:
-
свіжі овочі й фрукти,
-
бутерброди з цільнозернового хліба,
-
молочні продукти з низьким вмістом жиру та без цукру,
-
натуральні соки й питну воду.
“Міністерство освіти та охорони здоров’я закликає працівників їдалень і буфетів суворо дотримуватися цих правил, а батьків – звертати увагу на харчові звички своїх дітей”, – йдеться у повідомленні.
Читайте також у ПІК:
- Скандал через шорти у київському ліцеї: директорка раптово пішла на лікарняний
- Стало відомо, коли у школах Франківська будуть канікули
- Вчитель хімії з Івано-Франківська увійшов до десятки кращих за версією премії Global Teacher Prize Ukraine (ФОТО)
- На Франківщині зменшилася кількість школярів: статистика до Дня знань