
Спеціалісти Держпродспоживслужби в області провели 115 моніторингових обстежень у закладах загальної середньої освіти та 71 — у закладах дошкільної освіти. Відтак виявили порушення.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
Зокрема:
- не проводиться виробничий контроль води питної, сировини та готових страв, змивів,
- денне меню не відповідає погодженому примірному 4-тижневому сезонному,
- не забезпечено постійне ведення документації на харчоблоці.
Фахівці також перевіряли дотримання норм харчування, технологій приготування страв, санітарно-гігієнічних і протиепідемічних вимог, а також умови й терміни зберігання продуктів та ведення необхідної документації з організації харчування.
За підсумками моніторингу керівники шкіл і дитсадків отримали 85 рекомендаційних листів, а працівники харчоблоків — шість письмових порад щодо поліпшення гігієни та дотримання правил безпеки.
Зазначається, що моніторингові обстеження за станом організації харчування дітей у закладах освіти продовжуватиметься до кінця 2025 року.
Читайте також:
Оперативні новини у TELEGRAM