
На Прикарпатті фахівці Держпродспоживслужби у листопаді перевірили 175 шкіл, у 103 із них виявили порушення санітарного та харчового законодавства. На деякі заклади склади чотири приписи, іншим керівникам шкіл направили 99 рекомендаційних листів, пише ПІК.
Під час моніторингових обстежень особливу увагу приділяли:
- постачанню до закладу освіти якісних та безпечних харчових продуктів,
- дотриманню умов та термінів зберігання як сирих, так і готових харчових продуктів,
- дотриманню технології приготування страв на харчоблоках,
- санітарно-гігієнічним та протиепідемічним вимогам,
- контролю за веденням необхідної документації та аналізу виконання норм харчування дітей.
Крім того, в листопаді 2025 року спеціалісти Держпродспоживслужби в області провели
356 бесід з працівниками харчоблоків та відповідальними особами за надання послуг харчування.

Читайте також у ПІК:
- В Україні затвердили Державний стандарт дошкільної освіти: що він передбачає
- Двоє науковців з Прикарпаття стали лауреатами грантів Президента України
- МОН рекомендує школам змінити формат навчання на час можливих блекаутів
- “Освітяни на межі”: Львівська ОВА виступила проти збільшення навантаження та урізання зарплат