Новорічна магія смаку: рецепти, які створюють атмосферу 31 грудня (ФОТО)

Пропонуємо на свято випробувати нові тренди і смаки.

124b9aec 8853 4ff3 bacb 47ff1e56436c

Є якась магія у цій даті – 31 грудня. Символічний підсумок старого року й очікування неймовірних див. І справді – Новий Рік – це не просто 1 січня – початок відліку. Це якесь казкове передчуття щастя, родинного затишку і тепла, сповнення мрій та надій. 

Отож і відсвяткувати цей вечір та новорічну ніч хочеться не в біганині на кухню та до холодильника, а в атмосфері затишку, гарно вбраного столу та легких у виконанні та споживанні страв. 

c5e83bac 209d 419b a9bd 27e605f34a0f

І розпочнемо із салату. За останніми трендами то має бути віночок із яскравих складників, які й шлунок не переповнять, і наситять. А додавання листкової зелені зробить споживання м’ясної нарізки не такою агресивною для кишечника. 

Отож на великій круглій тарілці викладаємо суміш зелені: руколи, листя червоного буряка, капусти пекінської чи пак чой тощо. Основна окраса блюда – скручений у вигляді троянди хамон. Далі – розрізані навпіл варені перепелині яйця, сир брі, дольки мандаринів. Для ситності та колориту можна додати дрібну варену квасолю чи горішки. Готуємо заправку із соєвого соусу, олії, гірчиці та меду. За бажання – вершковий соус. Його подаємо окремо. 

2483fd3b 81e2 43e6 992c 4ac9e66e58b3

Даємо волю фантазії та не боїмося експериментувати. Приміром, прикрашаємо салат карамелізованою грушею. Для цього дольки цього фрукту проварюємо кілька хвилин у цукровому сиропі. Поєднуємо із голубим сиром Дор Блю чи будь-яким іншим. Зверху посипаємо будь-яким насінням. Наприклад, зернами гірчиці або кропу. 

48aa6f99 8064 4232 a983 0cdc6304b317

Так само ефектно подаємо сирно-м’ясну нарізку. Ковбасу викладаємо у вигляді пелюсток квітів. Посередині – маслини. Твердий сир різних сортів нарізаємо у вигляді зірочок і трикутників. Або ж формуємо троянди. Прикрашаємо дольками мандаринів, кунжутом і зернами гранату. 

49d8fafd 9120 4b42 a7bb d655dbed566a

Канапки до цієї святкової трапези теж яскраві. Батон нарізаємо і підсушуємо на сухій пательні. Намазуємо м’яким сиром. Барвів і смаку додають троянди з хамону, а також дольки хурми. Білі зерна кунжуту завершують колоритну композицію.

Для такої святкової трапези важлива подача страв. Швидко й цілком доступно та бюджетно зробити такі яскраві шпажки. На них нанизуємо почергово маслини, сирні кубики, помідори черрі та огірки. 

eb77ac4e fd11 4232 96eb 4f30e2f78dcc

Якщо маєте натхнення, радимо здивувати ваших гостей корзинками з млинців. До тіста даємо більше яєць, ніж зазвичай, змішуємо їх у пластиковій пляшці з молоком та просіяним борошном, підсолюємо. В кришці робимо розігрітим шилом отвір, закручуємо і виливаємо тісто ажурно на розігріту та змащену олією пательню. Опісля млинець ставимо на перевернуту склянку і підсушуємо в духовці чи мікрохвильовці –1-2 хвилини. Готову корзинку наповнюємо чи салатом, чи нарізаними фруктами. Млинець так хрумтить, що важко здогадатися, як він приготовлений.

7581d726 3a41 4d20 b29a 1252618f084d

Якщо є час – печемо сирник. Така запіканка вдається навіть молодим господиням. Кисломолочний сир збиваємо блендером із яйцями, крохмалем, цукром, ваніліном та натертою цедрою лимона. За бажання додаємо родзинок, розм’якшеного масла та куркуми для підсилення кольору. Викладаємо до застеленої пергаментом форми і випікаємо в розігрітій духовці протягом 40 хв. Поливаємо розтопленим шоколадом. 

066291d6 4422 4ae3 8dc0 82d700695645

Якщо часу та досвіду обмаль, просто змазуємо розтопленим шоколадом два тістечка і зверху так само глазуруємо. Декоруємо зернами гранату і кокосовою стружкою. 

dc86ac46 2c39 4c01 861f 7b40a7f2d9ee

І яке ж новорічне свято без ігристих напоїв? Здивуйте своїх гостей, прикрасивши бокали слайсами із груші. Бульбашки, що збираються на них, смак та аромат роблять напій дивовижним. 

0a5b4f1c f79a 4d63 baa8 329f92d09414

І на десерт – груша в червоному желе. Ці плоди – в тренді, адже кулінари і блогери радять їх використовувати для різних страв. Отож зрізаємо акуратно шкірку з груш, вибираємо серцевину і ставимо варитись на 10 хвилин в окріп із тертим червоним буряком. Для збереження яскравого кольору додаємо щіпку лимонної кислоти. А ще ванільний цукор або стручок ваніліну. Виймаємо і поливаємо рідким желе з будь-якого червоного соку. Прикрашаємо на свій смак. Подавати можна зі сметанним кремом. 

feeb23be a6e7 448a 80b3 07fa9ceb73c1

Ці новорічні рецепти доводять, що святковий стіл може бути водночас стильним, смачним і простим у приготуванні, залишаючи більше часу для радості та спілкування з близькими.

Людмила Стражник. Фото авторки.

Оперативні новини у TELEGRAM






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020-2025 Всі права захищено