Івано-Франківськ

На Прикарпатті розповіли, чому горить сажа в димоході й які можуть бути наслідки

Загоряння сажі в димоході збільшує ризик виникнення пожежі.

На Прикарпатті розповіли, чому горить сажа в димоході й які можуть бути наслідки

На Прикарпатті розповіли, що після експлуатації традиційних печей залишається попіл. Іншим продуктом згоряння є сажа, яка осідає на внутрішніх стінках димохода.  В результаті цього, шкідливі речовини не зможуть видалятися з топки з достатньою швидкістю, і частина диму буде просочуватися в приміщення.

З цього випливає, що в будинках, де є каміни чи печі може виникнути небезпека отруєння чадним газом. Про це повідомляють рятувальники Долинщини, пише ПІК.

Крім цього, осіла на стінках димаря сажа, при попаданні маленької іскорки з каміна або печі, може в будь-який момент спалахнути. На такі виклики рятувальники виїжджають досить часто.
Cажа – це продукт неповного згоряння палива, що містить близько 90% вуглецю. Температура горіння сажі близько 1100 градусів і може досягати 1200 градусів. Горіння сажі при такій температурі не дуже тривале і нагадує швидше спалах або, як його ще називають, «вибух» в димоході. Практично жоден димар не може витримати такої високої температури.
Майже всі димоходи, після такого спалаху, необхідно ремонтувати або замінювати (існують димоходи здатні витримати до десяти таких спалахів). Зрозуміло, що єдиним порятунком в даній ситуації є чистка та обслуговування димоходів печей камінів. Для цього необхідно запросити сажотруса.
Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено