Івано-Франківськ

Причини та симптоми зовнішнього геморою

Зовнішній геморой – поширене захворювання, яке трапляється серед 25% населення.

31111 scaled

Ця патологія супроводжується запаленням зовнішніх гемороїдальних вузлів. Шишки різного розміру добре проглядаються при візуальному огляді області ануса.

Ознаки

При зовнішньому геморої, на відміну внутрішнього, людина завжди скаржиться на сильний біль. Область навколо ануса дуже чутлива через велику кількість нервових закінчень.

Інші ознаки зовнішнього геморою:

  • Періодична поява крові в області заднього проходу;
  • Сверблячка і печіння в задньому проході;
  • Поява біля анусу щільних випинань – шишок;
  • Набряклість тканин біля заднього проходу.

Симптоми геморою* значно посилюються при утворенні у венах тромбів. Вони швидко розсмоктуються, але сприяють розвитку вираженого больового синдрому. Неприємні відчуття значно посилюються при чханні,

кашлі або будь-якій іншій потузі. Також є дискомфорт під час ходьби, сидіння. При хронічному перебігу захворювання виникають анальні тріщини.

Особливості розвитку захворювання

Зовнішній геморой характеризується розширенням вен, які називаються гемороїдальними вузлами. Патологія локалізується у нижньому відділі прямої кишки (біля анусу).

У нормі гемороїдальні вузли визначаються у кожної людини. Але за впливу певних чинників у судинах відбувається застій крові, що провокує запалення. Тромбоз гемороїдального вузла призводить до набряклості тканин. В області ануса людина відчуває щільну шишку, покриту тонкою чутливою шкірою.

Стадії зовнішнього геморою:

  • Перша. Розвивається запальний процес. На поверхні вузлів посилюється судинний рисунок. Людина скаржиться на періодичний біль, можлива поява крові в ділянці анального отвору.
  • Друга. Характеризується посиленням запального процесу, появою вираженого больового синдрому. З ануса спостерігаються слизові об’єкти, часті кровотечі.
  • Третя. З’являється тромбоз, виражена набряклість тканин. Вузли кровоточать і сильно болять.
  • Четверта. Спостерігається нетримання сфінктера, виражений больовий синдром, постійні кровотечі. Можливий некроз тканин, що становить небезпеку для життя людини.

Чому виникає хвороба?

Розвиток геморою зовнішнього відбувається на тлі порушення тонусу стінок вен та збільшення на них тиску. В результаті в судинах аноректальної зони застоюється кров. Поступово вени втрачають еластичність та розтягуються. Це призводить до збільшення гемороїдальних вузлів, провокуючи біль та дискомфорт.

Причини зовнішнього геморою:

  • хронічний запор (при утрудненій дефекації людина тужиться, що збільшує тиск на судини та провокує утворення шишок);
  • вагітність (збільшена матка тисне на судинні сплетення кишечника);
  • Тяжкі пологи (потуги провокують надлишковий тиск);
  • Вікові зміни організму (з часом у всіх людей знижується тонус судинних стінок і слабшає сполучна тканина в області тазу);
  • Інтенсивні фізичні навантаження (провокують підвищення внутрішньочеревного тиску);
  • алкоголізм (алкоголь руйнівно впливає на судини);
  • Генетична схильність (розширення гемороїдальних вен спостерігається у найближчих родичів).

Розвитку захворювання провокує малорухливий спосіб життя. Тривале сидіння провокує застій крові та збільшення венозних вузлів. Тому геморой нерідко зустрічається у молодих людей та підлітків.

Утворенню шишок також сприяє нераціональне харчування. Відсутність у їжі достатньої кількості рослинних волокон, надмірне вживання жирних та гострих страв, незбалансований питний режим – це фактори, що сприяють розвитку геморою.

*За даним посиланням ви перейдете на вебсайт www.relief.ua, де, зокрема, міститься реклама лікарського засобу Реліф. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено