Івано-Франківськ

Люди плачуть, коли бачать хліб: у звільнені села Харківщини доїжджає перша допомога

Навколо будинки, де були штаби окупантів. Тут досі розкидані ящики від боєприпасів і навіть документи. 

Люди плачуть, коли бачать хліб: у звільнені села Харківщини доїжджає перша допомога

Під час окупації люди помирали від хронічних хвороб, через відсутність ліків та від інфекцій через брак антибіотиків. Лікарі центру медицини катастроф приїхали в чергове деокуповане село Харківщини. Приймають у будь-якому вцілілому приміщені, навіть у церкві, чи сільраді, пише ПІК з посиланням на ТСН.

Місцевий чоловік розповідає, в село заходили 4 хвилі окупантів і кожні поводили себе по різному – одні більш агресивно, інші шукали контакт з місцевими.  Об’єднувало їх одне, як вони втікали з села, коли почався український контрнаступ на Харківщині. Крали все, що було на ходу, навіть велосипеди, мопеди, мотоблики і так втікали в бік російського кордону. Вони не змогли вивести  і все награбоване і кидали свої поранених і вбитих.

Український прапор на Волоховим Яром підняли 6 вересня, але тут досі не має жодних комунікацій і будь-якої інформації. Люди не знаю, що пів року відбувалося в Україні. Тут досі не можна знайти продуктів і не має води. Коли вперше побачили свіжий хліб, люди плакали. “Ми виживаємо, не має на чому зготувути, нічого”, – кажуть люди.

Тут не має місцевої влади, бо сільській голова і секретар втікли раніше окупантів. З 1200 мешканців залишилася третина, переважно, це літні люди. Люди повність дезорієнтовані, голодні, живуть без світла, газу, води і найбільше бояться зими.

Лікарі перші, хто до них дістався через заміновані і розбиті дороги.  У військових адміністраціях кажуть, щойно ці території розчистять від боєприпасів, в деокуповані села почне повертатися життя.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено