Івано-Франківськ

Hankey Bannister — віскі джентльменів: історія бренду

Елітний алкоголь не обов'язково має бути дорогим. У будь-якому разі з кожного правила завжди є виняток.

Image

Сьогодні познайомимося з таким — скотчем Ханкі Банністер. Його елітність доводить той факт, що це віскі полюбляли такі знаменитості, як письменник Івлін Во, поет Оскар Уайльд, політик Уїнстон Черчілль. Не цуралися Hankey Bannister і члени королівської сім’ї. 

Історична довідка

У XVIII сторіччі віскі вже виготовляли поза межами монастирів із використанням дистиляції. Але якість напою була, м’яко кажучи, не дуже, на відміну від міцності. Британській аристократії потрібні були напої, міцніші за вино, але з гарним смаком і відповідним ароматом. Х’ю Банністер разом із Бомонтом Хенкі вирішили цим зайнятися, заснувавши в 1757 році компанію «Wines and Spirits Company». Віскі спочатку робили в лондонському Вест-Енді, але згодом підприємці перебралися до Сіті й потім ще неодноразово міняли локацію. Купажі створювалися зі спиртів, відібраних у Шотландії. Назва компанії залишалася незмінною, не зважаючи на зміну власників, і досить швидко бренд став популярним. Проте справжній успіх прийшов пізніше, на початку XX сторіччя: в 1901 році Георгу V настільки сподобалося віскі, що компанія стала офіційним постачальником алкоголю до королівського двору. Із цього часу фірма почала невпинно розширятися, поглинаючи інші профільні компанії. У 1988 році виробництво перемістилося в Північний Ланкашир, а бренд було придбано компанією «Inver House Distillers». Протягом останніх років продукція Hankey Bannister неодноразово отримувала найвищі нагороди на престижних міжнародних конкурсах.

Особливості виготовлення

В основі технології виготовлення скотчу Хенкі Банністер лежить рецептура, розроблена ще у XVIII столітті. Звісно, із часом вона вдосконалювалася, і зараз це купажоване віскі Ханкі Банністер, компонентами якого є односолодові віскі з винокурень Лоуленда та Хайленда. Загалом технологія виготовлення скотчу відома, хоча найважливіші деталі є фірмовим секретом. Багато виробників сушать солодовий ячмінь із використанням торф’яного диму, який надає напою характерного аромату. Оригінальний Hankey Bannister сушать на повітрі без участі торфу, що надає напою гладкість і формує гамму тонких ароматів. Купажі після змішування витримуються в дубових бочках не менше трьох років, протягом яких відсоток випарювання складає 9%. Бутилювання проводиться не одразу, скотч має набути гармонійного купажованого смаку. Ціни доволі доступні. Пляшка трирічного Hankey Bannister Original в об’ємі 0,7 л у маркеті алкогольних штук МАУДАУ коштує від 350 грн. За міцний (46%) Hankey Bannister Heritage того ж об’єму доведеться віддати вдвічі більше, але воно того варте. Пляшка Hankey Bannister Regency 12-річної витримки коштує від 1200 грн, і це дійсно елітний алкоголь, яким можна й потрібно насолоджуватися.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено