Івано-Франківськ

Як українці ставляться до мобілізації 2024: результати дослідження

Можна почути різні думки: як хороші, так і погані. 

Як українці ставляться до мобілізації 2024: результати дослідження

Мобілізація в Україні 2024: ставлення населення. 58% українців підтримують продовження мобілізації, однак із певними застереженнями — якщо вона буде справедливою і добре організованою. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА. 

“У дослідженні вказують, що в попередніх опитуваннях кількість українців, які підтримували мобілізацію, була більшою. Також вони уточнили: те, що опитувані підтримують мобілізацію не означає, що вони самі б хотіли бути мобілізованими”, – йдеться у повідомленні.

72% з тих, хто підтримує мобілізацію — це українці віком від 60 років і старше. Автори дослідження зауважують, що молодші респонденти більше занепокоєні цим питанням, оскільки є велика ймовірність, що саме їм доведеться воювати.

Зокрема серед тих, кому менше ніж 45 років, думки щодо мобілізації розділилися порівну. Молодші українці, ймовірно, також бачать, як війна змінює їхнє життя, впливаючи на все — від перспектив працевлаштування до рішень про те, чи створювати сім’ю і коли це робити, чи залишатися в Україні.

“Дослідження підкреслює, що українці розуміють кадрові проблеми в армії та визнають необхідність мобілізації для їх вирішення. Однак вилучення з закону про мобілізацію пунктів про демобілізацію, які дозволили б ротацію виснажених підрозділів на фронті, викликало розчарування в суспільстві. Крім того, корупційні скандали, пов’язані з процесом призову, підірвали довіру українців до мобілізації”, – додають експерти.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено