Івано-Франківськ

Як і який вибрати процесор для ПК

Сучасне різноманіття процесорів дозволяє зібрати продуктивний ПК для виконання завдань практично будь-якої складності.

Центральний процесор – це мозок комп’ютера. Саме він визначає, наскільки потужним і перспективним буде ПК. Процесор не тільки виконує всі важливі обчислювальні завдання, він також пов’язує всі компоненти та відповідає за те, як швидко будуть відбуватися комунікації між компонентами ПК. Дивлячись лише на тактову частоту чи кількість ядер процесора, мало що допоможе оцінити продуктивність. Що дійсно важливо, так це практичні тести, в яких різні процесори змагаються один з одним за однакових умов.

процесори для ПК

Популярні моделі

Сучасне різноманіття процесорів дозволяє зібрати продуктивний ПК для виконання завдань практично будь-якої складності. Продуктивність чипа залежить тільки від бюджету користувача. Перш за все при виборі процесора слід враховувати, яку роботу має виконувати ПК. Також потрібно завчасно продумати сумісність CPU з материнською платою та відеоадаптером.

Навіть якщо користувач до кінця не впевнений щодо необхідної продуктивності ЦП, можна вибрати процесор для ПК, який буде однаково вдало справлятися зі складними обчислювальними операціями та підтримувати сучасні ігри. Серед таких моделей можна виділити наступні:

  • Intel Core i5-13600KF. Забезпечує найкраще загальне зображення завдяки сучасним технологіям, переконливій продуктивності та ефективній архітектурі. 14 ядер, достатня кеш-пам’ять і тактова частота більше п’яти гігагерц забезпечують відмінні показники продуктивності. Енергоспоживання трохи високе при відповідному навантаженні, особливо при розгоні, і без вбудованого GPU додаткова відеокарта є обов’язковою. Крім того, наступник, Intel Core i5-14600KF, не набагато швидший, але істотно дорожчий.
  • AMD Ryzen 7 7800X3D. Завдяки величезній кеш-пам’яті третього рівня процесор забезпечує видатні результати в іграх. Зараз навряд чи можна обійти AMD Ryzen 7 7800X3D як серце висококласного ігрового ПК. Лише набагато дорожчий AMD Ryzen 9 7950X3D може випередити його на кілька відсотків, що навряд чи того варте. Його гігантська кеш-пам’ять третього рівня, яка надзвичайно швидко підключається до процесора, демонструє свої переваги в різноманітних ігрових тестах. Однак ЦП трохи слабшає в класичних програмах і перевершує набагато тонший AMD Ryzen 7 7700.
  • AMD AMD Ryzen 5 8600G. Обчислювальна потужність AMD Ryzen 5 8600G не виходить за рамки посередньої версії Ryzen. З іншого боку, обладнання не залишає прогалин, і вбудований графічний чіп має тут велике значення. Його продуктивність в рази перевищує поточні версії від Intel. Це означає, що навіть і актуальні та вимогливі ігри можна безперебійно грати без відеокарти.
  • Intel Core i7-14700. Завдяки численним ядрам, вищій тактовій частоті та, хоча й скромному, вбудованому графічному блоку i7-14700 забезпечує пристойну швидкість робочого процесу.

Виробники Intel та AMD пропонують широкий вибір чипів для широкої сфери застосування. Важко дати чітку рекомендацію, оскільки вибір значною мірою залежить від індивідуальних вимог і сценаріїв використання. Однак як приблизний орієнтир можна сказати: процесори Intel Core i5 або AMD Ryzen 3 оптимальні для офісних і мультимедійних завдань, а також для багатьох видів кіберспорту.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено