Івано-Франківськ

Українці відкрили у Польщі майже 60 тисяч компаній: у яких галузях найбільше

Створення власного бізнесу в Польщі є альтернативою оплачуваній роботі для багатьох українських громадян. 

Українці відкрили у Польщі майже 60 тисяч компаній: у яких галузях найбільше

З 2022 року українці у Польщі створили 59 800 активних індивідуальних підприємств. А у першій половині 2024 року українці відкрили кожен десятий бізнес (11,2%). Вони також керують 77% нещодавно зареєстрованими іноземцями бізнесів. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Частка українських підприємств, створених жінками в першій половині 2024 року, становить близько 35%. Це трохи нижче, ніж частка підприємств, створених польськими жінками за цей період (38%).До прикладу, у 2023 кількість українок, які очолювали активні індивідуальні підприємства, була вищою, ніж кількість польських жінок — 37% проти 34%. У січні 2024 року була зафіксована найнижча кількість компаній, створених українками (31%)”, – йдеться у повідомленні.

Найчастіше українські індивідуальні підприємства створені у першому півріччі 2024 року, працюють в галузях будівництва (23%), інформації та комунікацій (19%) та інших видів діяльності у сфері послуг (12%).

“А от бізнес, створений українськими чоловіками, відрізняється від жіночого за галузевою структурою. Чоловіки відкривають підприємства, пов’язані з будівництвом (34%), інформацією та зв’язком (23%), а також транспортом і складським господарством (11%). Майже кожне третє підприємство, яким керують українські жінки, займається іншою діяльністю у сфері послуг (30%)”, – додають у виданні.

У галузях, пов’язаних з інформацією, комунікаціями та торгівлею, припадає 11% компаній, заснованих громадянками України. Вчетверо більше українок, ніж українців, займаються діяльністю, пов’язаною з інформацією — 2274 проти 603.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено