Івано-Франківськ

Рекрутинг до ЗСУ: кожна п’ята заявка – від жінок

Рекрутингові центри Міністерства оборони отримують 20% з усіх звернень від жінок. 

Рекрутинг до ЗСУ: кожна п'ята заявка - від жінок

Згідно з даними Міністерства оборони, наразі у Збройних Силах служать 67 тисяч жінок. З них 19 тисяч —  працівниці на невійськових посадах, а решта — військовослужбовиці.  Зараз у рекрутингових центрах, кожна п’ята заявка від жінок. Про це повідомив уповноважений представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець, пише ПІК.

На його думку, це говорить про значний потенціал для жінок в армії. Тепер вони мають ширші можливості для реалізації на військовій службі. 

“Це говорить про те, що потенціал значний. Для жінок на сьогодні є можливість знайти себе у військовій службі, реалізуватися як фахівцю. Нормативних обмежень цього не має. Щодо попиту на вакансії серед усіх рекрутів, найбільшу популярність мають посади у підрозділах, пов’язаних із безпілотними літальними апаратами, наземними дронами, а також вакансії у розвідці. Також є попит на вакансії, пов’язані зі службою в штабах”, – зазначив він. 

Натомість в армії досі спостерігається явище “скляної стелі” — проблеми горизонтальної гендерної сегрегації. Жінки рідко обіймають бойові посади, які вважаються традиційно чоловічими. Зазвичай їм доводиться займатися діловодством, кухарством тощо. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено