Івано-Франківськ

Львівські медики прооперували шестирічну дівчинку з хворобою мокрих долонь (ФОТО)

Зустрічається вона лише у 3% людей.

461424710 855941416676276 5408541693535422494 n scaled

Львівські медики прооперували шестирічну дівчинку з пальмарним гіпергідрозом — хворобою мокрих долонь, повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Батьки вперше помітили, що в донечки мокріють руки, коли їй було два роки, особливо, коли вона хвилювалася. З часом виділень на долонях ставало все більше, а руки висихали все рідше.

Вода буквально текла – вже незалежно від емоційного стану дитини. Через постійну вологість на них утворювались тріщини, рани та бородавки.

“Навіть коли лунала повітряна тривога і всі спускалися до укриття, була така ситуація: усім подають руку, а Віці – ніхто”, – розповів тато дівчинки.

Як встановили львівські медики, у дитини вроджене захворювання, причина та механізми виникнення якого медицині й досі невідомі. Впоратися із хворобою можна за допомогою операції.

“Колись медики випадково дізналися, що при пересіченні певних нервових корінців у грудній клітині людини, блокується робота потових залоз, які знаходяться на руках, шиї, голові та під пахвами. Саме це і допомагає нам хірургічно впоратись із хворобою мокрих долонь. Ми “блокуємо” саме ті нервові волокна, що відповідають за потовиділення в конкретній ділянці”, – розповідає Олександр Калінчук, хірург, медичний директор дитячої лікарні Святого Миколая.

Під час втручання хірурги через сантиметровий розріз пересікли нервові волокна, які відповідають за стимуляцію потових залоз на руках дитини. Операція тривала годину та пройшла успішно.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено