Івано-Франківськ

Як вибрати свою першу гітару: поради для музикантів-початківців

Підходьте до купівлі відповідально – і гра на гітарі принесе лише задоволення.

arum 2

Вибір першої гітари – важливий крок для кожного музиканта-початківця. Вдало підібраний інструмент здатний полегшити процес опанування музичною наукою.

Дешеві гітари не можуть похвалитися якістю збірки. Краще не поспішати, докласти грошей та обрати товар хоча б із середнього цінового діапазону. Якщо ж інструмент потрібен терміново, зручно використовувати Робокеш – робот пошукатор кредитів. Перед покупкою варто звертати увагу на вид, розміри та матеріали, з яких виготовлений інструмент. 

Види гітар 

У сучасних магазинах представлений широкий асортимент музичних інструментів. Вони відрізняються не лише зовнішнім виглядом, а й внутрішньою конструкцією. 

Загалом же всі гітари поділяються на дві великі групи:

  • Акустичні. Для гарного звучання не потребують додаткових підсилювачів, а створення приємного звуку відбувається завдяки особливій будові.
  • Електрогітари. Мають цілісний корпус. Для звучання потрібна підсилювальна апаратура.

Акустичні гітари поділяються на класичні (широкий короткий гриф, невеликий корпус, нейлонові струни) та власне акустичні (корпус великий, гриф довгий і вузький, а струни металеві). Класичні гітари мають м’яке, приглушене звучання, а інструменти з металевими струнами видають більш насичений звук. 

Новачкам у музичній сфері краще обирати нейлонові струни. Їх легше затискати, і на пальцях не з’являються болючі мозолі. 

Електрогітари також розрізняються за звучанням та цільовим призначенням. 

З яких матеріалів створюють музичний інструмент

Основним матеріалом для виготовлення частин музичного інструмента є деревина. Причому у класичному варіанті використовується цілісний масив, з якого вирізаються корпус та гриф. Дешеві моделі створюються зі шпону або фанери.

Від матеріалу, виду деревини залежить і якість звуку. Кедр, горіх, клен, палісандр, ялина – використовуються найчастіше. В одному інструменті можуть комбінуватися декілька видів деревини. 

На яких струнах легше навчитись грати

Як і самі гітари, струни поділяються на дві групи:

  • Нейлонові.
  • Металеві.

Нейлонові використовуються у класичній гітарі. Вони створюють м’яке звучання та є фаворитами у гітаристів-початківців. Варто пам’ятати, що вони проявляють свої музичні характеристики не одразу. Ще деякий час після встановлення нейлонові струни розтягуються, тому інструмент доведеться налаштовувати декілька разів.

Металеві звучать дзвінкіше. Серед них є варіанти для акустичних та електрогітар. Такі струни розрізняються за товщиною, типом обмотки та сировиною, з якої виготовлені. Початківцям, які вирішили обрати металеві струни, потрібно пам’ятати, що мине певний час, поки подушечки пальців не звикнуть і перестануть боліти.

Чи важливий розмір гітари

Потрібно розуміти, для кого купується інструмент. Розмір гітари підбирається відповідно до зросту її майбутнього власника. Дитині 7–11 років важко програвати акорди на великому інструменті. До того ж існуватиме ризик травматизації зап’ястя дитини. 

Для вдалого навчання дуже важливо правильно дібрати музичний інструмент. Перед покупкою обов’язково перевірте цілісність товару, наявність чи відсутність на ньому дефектів. Якщо є можливість, то варто скористатись допомогою досвідченого музиканта.

Перш ніж придбати гітару, спробуйте затиснути на ній пару акордів, перевірте на зручність. Уточніть, чи є на товар гарантія. Адже виробничі дефекти спочатку можуть бути непомітні. 

Підходьте до купівлі відповідально – і гра на гітарі принесе лише задоволення.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено