Івано-Франківськ

Росіяни за шість кілометрів від південних рубежів: як зараз живе Покровськ

Відстань між Покровськом та позиціями росіян постійно скорочуються, що впливає на життя місцевих жителів. 

Росіяни за шість кілометрів від південних рубежів: як зараз живе Покровськ

З південних околиць Покровська Донецької області до позицій росіян залишається трохи понад шість кілометрів. Попри щоденне наближення фронту та регулярні обстріли, у місті досі залишається понад 12 тисяч місцевих.  Внаслідок обстрілів у Покровську немає води, а в деяких районах відсутнє і світло, пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

У Покровську, як і в усій громаді, діє подовжена комендантська година. На те, щоб купити продукти, запастися водою чи розв’язати будь-які інші питання, місцеві мають всього чотири години на добу.

” Ми вже заплуталися в цих прильотах. Вже якось і не помічаєш, вже звик. А жити треба якось, тому й виходимо сюди”, — каже мешканка міста Ірина. Вона щодня виходить на площу в старому місці заробити на життя. 

Жінка продає городину, а виїжджати з міста не хоче. Причина стандартна для більшості жителів регіону — мовляв, нас там ніхто не чекає. Відтак готується зустрічати зиму у Покровську, попри те, що влада оголосила, що опалення взимку не буде. 

Ще два місяці тому в місті була набагато більше людей та молоді. Фасади будинків були цілими та неушкодженими. Нині в цей короткий проміжок часу без комендантської години ходять здебільшого літні люди. 

Більшість магазинів та інших закладів вже не працюють, але містяни тішаться, що деякі з них ще не припинили роботи. Майже 40% міста залишається без електропостачання. З іншими комунальними зручностями також непросто. Води в будинках переважно немає, залишився лише газ, на якому можна готувати їжу.

Покровськ активно готується до оборони, а в південних районах почали з’являтися протитанкові загородження, так звані зуби дракона. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено