Івано-Франківськ

Навіть через суд партія мерів “Пропозиція” не домоглася участі у виборах на Прикарпатті

Першим номером у списку кандидатів у депутати Івано-Франківської облради мала бути від "Пропозиції" чинна голова Бурштина Руслана Джура.

Політична партія “Пропозиція”, яку здебільшого називають партією мерів, днями судилася з Івано-Франківською обласною територіальною виборчою комісією. Це відбулося поза увагою медіа, повідомляє ПІК.

Як стало відомо ПІК із власних джерел, Івано-Франківський окружний адміністративний суд 30 вересня розглянув справу і прийняв рішення не на  користь партії. Суть справи полягала у тому, що Івано-Франківська ТВК відмовилась розглядати подання “Пропозиції” щодо реєстрації представників партії на участь у місцевих виборах 25 жовтня.

Аргументом відмови був той факт, що представники політсили із запізненням подавали документи для реєстрації. Термін подачі визначений Виборчим кодексом і спливав 24 вересня – о 24.00. “Пропозиція” хотіла зробити це  після 24 години. ТВК документи до розгляду не прийняла, адже за імперативною нормою комісія працює до 24 години 24 вересня.

Суд теж відмовив “Пропозиції” у позові в силу наведених вище аргументів, які свідчать про порушення норми Виборчого кодексу.

Цікаво, чому нема на цю тему офіційної інформації? Може й далі будуть судитися?

Як відомо із відкритих джерел, раніше ця партія мала назву «Нова європейська Україна» й була зареєстрована в грудні 2014 року в Деснянському районі м. Києва. Раніше до НАЗК партія «Нова європейська Україна» подавала порожні фінансові звіти. Єдине, що було зазначено в її власності, — квартира у столиці на вулиці Гната Юри, 10/77. Саме за цією адресою партія була зареєстрована від 2018 року до свого переїзду до Дніпра. 

Після зміни назви партії у квітні 2020 року на «Пропозицію» її новим очільником став Андрій Пильченко з Дніпра.

Політична партія «Пропозиція», як повідомляв раніше міський голова Дніпра пан Філатов,  має у місцевій мерії свою фракцію. 

Читайте також:

Франківці заплатили за рекламу міського голови понад 38 мільйонів гривень

АНОНС інтерв’ю з Анатолієм Дронем – головою Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії (ВІДЕО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено