Івано-Франківськ

Сніданки народів світу з ПІК: алжирський масфуф

Час нового рецепту. Щосуботи знайомимось з популярними сніданками країн світу.

Сьогодні пропонуємо читачам ПІК рецепт одного з найпопулярніших сніданків Алжиру – масфуф, або солодкий кускус.

рецепт масфуф

Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:

  • інжир;
  • родзинки;
  • жменя горіхів;
  • 1 стакан кускуса;
  • жменя фісташок;
  • 1 столова ложка меду;
  • 3 апельсини (цедра та сік);
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 2 жмені винограду без кісточок.

Для початку необхідно замочити інжир та родзинки в теплій воді. Тим часом варто заварити кускус у суміші апельсинового соку, цедри та меду, суміш попередньо довести майже до кипіння. Треба дати постояти каші під кришкою 10 хвилин. На сухій пательні, на маленькому вогні, потрібно прогріти горіхи. Після цього варто дати їм охолонути та розтовкти в ступі.

В кускус треба додати масло та перемішати суміш виделкою. До каші необхідно додати розтовчені горіхи, замочені інжир та родзинки, все добре перемішати. Страву варто прикрасити виноградом. Масфуф зазвичай подають зі склянкою молока. Смачного!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено