Івано-Франківськ

Сніданки народів світу з ПІК: корейські кімчі

Час нового рецепту. Щосуботи знайомимось з популярними сніданками країн світу.

Сьогодні пропонуємо читачам ПІК один з найпопулярніших сніданків Кореї – кімчі, або овочі під гострим соусом.

корейські кімчі

Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:

  • імбир;
  • 1 редька;
  • 2 склянки води;
  • 1 велика морква;
  • 5−6 зубчиків часнику;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 пучки зеленої цибулі;
  • 300 грамів перцю чилі;
  • 7−8 столових ложок солі;
  • 1 качан пекінської капусти;
  • 50 мілілітрів рибного соусу;
  • 300 грамів болгарського перцю;
  • 1 чайна ложка коріандру в зернах;
  • 3 столові ложки рисового борошна.

Для початку пекінську капусту потрібно порізати вздовж на чотири частини. Потім кожну з четвертинок треба розрізати впоперек на три частини. Далі варто розібрати капусту на листочки і добре промити. Після цього капусту треба посипати сіллю (5−6 ст.л.) і залишити на 30−60 хвилин.

Тим часом у сотейнику треба змішати дві склянки води з рисовим борошном. Суміш треба поставити на вогонь і варити до отримання густої маси, після чого дати охолонути.

Солодкий перець, перець чилі, часник й імбир варто пропустити через м’ясорубку чи перебити в блендері до отримання однорідної маси. До суміші треба додати 1−2 ст.л. солі та перемішати. Зелену цибулю потрібно нарізати невеликими шматочками, моркву та редьку порубати півкільцями або тонкою соломкою.

Засолену в мисці пекінську капусту варто добре промити від солі. До неї треба додати інші інгредієнти — рибний соус, коріандр, остиглу суміш з рисового борошна. Усе дуже добре перемішати.

Традиційно варто залишити кімчі маринуватися на один чи два дні. Втім страву можна їсти й одразу. Смачного!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено