Ярмарок – це громадське місце, на яке в повній мірі розповсюджуються карантинні обмеження. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
Основні вимоги щодо роботи новорічного ярмарку в умовах карантину:
- до участі допускаються суб’єкти підприємницької діяльності, які мають експлуатаційний дозвіл або рішення про державну реєстрацію;
- заборонена діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля;
- торговельне місце повинно бути обладнане:торговим устаткуванням, призначеним для викладки товарів (столи, підтоварники для зберігання продукції тощо) та спеціалізованим обладнанням (в тому числі холодильним) у разі продажу товарів, що вимагають певних умов зберігання;
- у разі встановлення столів необхідно забезпечити відстань один від одного не менше 2 м між місцями сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років);
- забезпечити дотримання відвідувачами соціальної дистанції 1,5 м.
- меню повинно бути в обкладинці, що піддається обробці або написаним на рекламній дошці закладу;
- при реалізації харчової продукції: утримувати в належному стані виробниче устаткування й інвентар, своє робоче місце, дотримуватись товарного сусідства (окремо зберігати продовольчу сировину та готові страви, вироби, харчові продукти різних груп), обов’язково зберігати швидкопсувну продукцію в холодильному обладнанні;
- дотримуватись умов та термінів зберігання;
- термін реалізації готових страв та виробів визначається не з моменту завезення їх на торгівельну точку, а з моменту закінчення процесу виготовлення;
- забороняється реалізація товарів: без дотримання відповідних умов для зберігання і продажу, без наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, якість та безпеку;
- організувати місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком для покупців;
- видача замовлень повинна здійснюватись в одноразовому посуді (на виніс – в закритому одноразовому посуді);
- здійснення температурного скринінгу перед початком роботи, особи (суб’єкти підприємницької діяльності та їх працівники), у яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2°С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до участі в заході;
- працівники, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні використовувати засоби індивідуального захисту,чистий санітарний одяг, головний убір та дотримуватись правил особистої гігієни;
- працівники на робочому місці повинні мати особову медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду;
- здійснювати прибирання виробничих поверхонь, місць контакту рук працівників і клієнтів з використанням миючих та дезінфікуючих засобів не рідше, ніж кожні 2 години;
- встановити урни з полімерним пакетом для сміття та використаних засобів індивідуального захисту, забезпечити постійне прибирання території, очищення урн;
- організація своєчасного вивезення твердих побутових відходів під час проведення заходу для запобігання приваблення комах та гризунів, які є переносниками та розповсюджувачами інфекційних захворювань людей.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг