Івано-Франківськ

Порятунком для багатьох роботодавців стала допомога по частковому безробіттю – Василь Цимбалюк

Держава підтримує роботодавців, які легально оформили трудові відносини з працівниками.

0x0 3

Допомога по частковому безробіттю знову стає топовою темою – на тлі можливого посилення карантинних обмежень. Щопрада, не всі роботодавці та їх працівники вірять, що в Україні така допомога можлива в принципі.

  • Сьогодні цю тему коментує для читачів ПІК директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь ЦИМБАЛЮК.

“У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції Covid-19 на початку пандемії багатьом роботодавцям доводилося в буквальному сенсі виживати. Дехто із них змушений був скорочувати штат працівників через економічну скруту, яка частково або повністю заморозила їх спосіб заробітку”, – каже пан Цимбалюк.

Він додає, що допомога по частковому безробіттю стала шансом для роботодавців, які легально оформили трудові відносини з працівником, пережити цей складний період та зберегти власний штат працівників.

Отримати таку допомогу могли роботодавці малого та середнього бізнесу, а також фізичні особи-підприємці, які зупинили або скоротили діяльність через карантин та сплачували ЄСВ упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності.

“На даний час в області допомогу по частковому безробіттю отримали 1559 роботодавців для 9317 працівників та 8205 фізичних осіб-підприємців”, – зазначив Василь Цимбалюк .

Він також порекомендував і праціникам, і роботодавцям бути  в контакті з Івано-Франківським обласним центром зайнятості та його структурами на місцях. Фахові праціники відомства завжди готові надати консультативну послугу та згідно з законодавством забезпечити реальну допомогу у цей непростий для кожної людини час.

Читайте також:

Василь ЦИМБАЛЮК: «Люди мають розуміти, що центр зайнятості – це установа, яка шукає для них роботу, а не просто нараховує грошову допомогу по безробіттю».

В Україні відмінили довідку, яку вимагали на кожному кроці

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено