Івано-Франківськ

На Прикарпатті зібрали рекордний врожай сої

Цьогоріч зібрали майже сто тисяч тонн соєвих бобів, що на 35 тис. тонн більше, як минулого року (65,2 тис. тонн).

На Прикарпатті зібрали рекордний врожай сої. Середня врожайність якої становить 26 ц/га (22,3 ц/га – у 2019 році).

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

Жодна рослина в світі не виробляє стільки білка і жиру, скільки дає соя. Вміст білка в насінні сої в середньому 38-42 відсотки. Соєвий білок за своїм складом і біологічною цінністю перевершує білки всіх культур і є рівноцінною заміною білка м’яса і риби, він легко засвоюється, низькокалорійний. Близько 30 відсотків виробленого у світі рослинного масла припадає на соєве.

З усіх рослинних масел соєве має найвищу біологічну активність і засвоюється організмом на 98 відсотків. За поживністю і засвоюваності воно близьке до соняшниковій олії і мало поступається коров’ячому. Якщо порівняти з м’ясом, то в одному кілограмі яловичини міститься 145 грамів білків і 135 грамів жиру, а в кілограмі соєвого насіння – 400 і 200 грамів відповідно.

Наразі переробники пропонують за сою 15,6 −16 тис. грн/т з доставкою на переробний завод. Сприятлива ціна, що склалась на сою, є результатом відміни так званих «соєвих правок».

Збільшення виробництва сої у регіоні покращить фінансовий стан сільськогосподарських товаровиробників області.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено