Івано-Франківськ

Вирубку лісу в Карпатах значно обмежили

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка внесе зміни у нормативні акти, що регулюють рубки у лісах Карпат.

Завдяки таким змінам з’явиться можливість зберегти ліси та зупинити надмірні санітарні рубки.

Про це повідомляють у пресслужбі Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський зазначив, що таке рішення уряду обмежує рубки у Карпатах. Тому тепер вирубувати дерева можна лише у лісах штучного походження.

“Це дозволить зберігати важливі для флори та фауни дерева, навіть якщо вони підпадають під критерії санітарної рубки. Зараз чинний підхід до управління лісами призводить до того, що вони втрачають біорізноманіття та унікальний скарб – мертву деревину, яка є свідченням здорового лісу”, – повідомив Роман Абрамовський.

Відтепер у лісах діятиме заборона суцільних санітарних рубок у високогірних, берегозахисних, протиерозійних лісах Карпат природного походження. Також встановлюють повну заборону лісовідновних рубок у гірських лісах.

Нові обмеження встановили і у природно-заповідних фондах. Також уводять сучасні європейські підходи до збереження тих дерев, які мають біоценотичну функцію.

За словами Романа Абрамовського, це є перший крок до кардинальних реформ у лісовому господарстві, впровадження нових правил заготівлі деревини та відтворення лісів. Крім того, у міністерстві розробили стратегію управління лісами України до 2035-го року.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено