Мешканців Прикарпаття закликають приєднатися до онлайн-марафону і викладати рецепти, світлини а борщем, який ви готували власноруч вдома або смакували деінде. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.
“Визнання борщу об’єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Адже усі ми знаємо правду: борщ – український”, – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
У пошуках особливостей та унікальних рецептів головної української страви, талановитий кухар Євген Клопотенко здійснив мандрівку всією країною.
Тепер 25 учасників з кожної області зберуться разом на спільному майданчику галереї мистецтв “Лавра”, де кожний приготує борщ за неповторним рецептом. Усі кухарі – носії давніх регіональних та родинних традицій приготування цієї страви, які ділитимуться своїми секретами і шукатимуть формулу найсправжнісінького борщу. Процес приготування відбуватиметься одночасно за окремими робочими місцями із дотриманням карантинних норм.
Трансляція заходу відбудеться за посиланнями:
https://www.facebook.com/events/1354455778228732
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг