Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині любителів зимових видів спорту “чекають” відремонтовані дороги (ФОТО)

В Укравтодорі оприлюднили список відремонтованих доріг, які ведуть у Карпати.

На Івано-Франківщині до місць сили лижників та сноубордистів тепер можна добратися гарною дорогою. Про це повідомляють в Укравтодорі, пише ПІК.

В Укравтодорі оприлюднили список відремонтованих доріг, які ведуть у Карпати.

Цього року основним дорожнім об’єктом у Карпатах є відремонтована Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Це флагманський маршрут для всієї Західної України, він сполучає три області – Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську.

В останньому регіоні цього року дорогу майже повністю відновили – у верхньому шарі майже 140 км. Тепер проїзд по ній через Яблуницький перевал – це суцільний захват від воістину запаморочливих краєвидів. Подекуди по Н-09 просто неможливо їхати – у хорошому сенсі цього слова – адже зупинятися для красивих фото потрібно чи не на кожному повороті.

Також у відмінному стані дорога Т-09-06 Івано-Франківськ – Надвірна. Ремонт цієї дороги дозволив розвантажити основну трасу до гірськолижних курортів.

А далі – капітально відремонтованою у попередні роки ділянкою Н-09 через мальовничі населені пункти Яремче, Микуличин, Татарів. Додамо, що швидкість руху у населених пунктах – 50 км на годину.

Оновлене й покриття дороги Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, яка теж відкриває шлях до гірськолижних курортів . Окрім цього відновлення Р-24 дало потужний поштовх до розвитку туризму у Верховинському та Косівському районах Прикарпаття.

Гірськолижні схили є у Ворохті, Верховині та селі Ільці, через яке проходить дорога. У Косівському районі можна відчути швидкість на гірськолижній трасі, що на горі Михалкова, це поблизу міста Косів. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено