Івано-Франківськ

“На очах мера робиться отаке з пам’яткою історії”, – архітектор про готель “Дністер” (ВІДЕО)

Колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплинський присвятив Івано-Франківську одну з гострих тем власного відеоблогу.

1111 scaled

Про це розповів колишній головний архітектор міста Львова розповів у новому випуску “ШО СЯ РОБЕ”.

Я давно спостерігав за тим, які відбувається незрозуміла “реставрація” будинку готелю «Дністер», який є в самому центрі. Його видно навіть з площі Ринок. Це буквально у двох кварталах від ратуші. Роскішна камяниця розміром в пів кварталу в стилі, як в нас називають у Львові, пост-сецесії. Він побудований у 1912 році. І тут такий розкішний теракотовий дах по периметру, його чомусь форму змінили, добудували два поверхи з технічним. І зробили абсолютно огидну пропорцію вікон“, – розповів Чаплинський.

Його дивує, що “всі мовчать. І не чую ніяких скандалів, я не бачу обурення“. Втім, згодом додав, що все ж знайшов у соцмережі пости із обуренням, зокрема, журналіста Ростислава Шпука та художника Андрія Єфименка:

«Мене дивує влада Франківська, адже на очах мера робиться отаке з пам’яткою історії, в першу чергу патріотичної України. Якщо там був підписаний акт злуки ЗУНР та УНР, ця споруда взагалі має бути недоторкана. І на це все закривають очі. І такий видатний «свободівський» націоналістичний Івано-Франківську навіть не розуміє що це також історія і це живий пам’ятник, який не підлягає такого роду знущанню», – наголосив Юліан Чаплинський.

Він також додав, що якби така ситуація трапилася у Львові, «мера б вже винесли на вулицю».

2222 scaled

Було-стало: колишній готель Дністер в Івано-Франківську (ФОТО) 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено