Івано-Франківськ

Івано-Франківщина – Донеччина: що перешкоджає більш тісній співпраці двох регіонів?

Сьогодні представники громадських організацій та активні мешканці областей обговорюють цю проблематику на онлайн зустрічі.

imgonline com ua Resize 2vnZEJt9we

«Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці” – в межах цього проєкту сьогодні, 14 квітня, триває телеміст, ключовими локаціями якого є обласні центри регіонів – Івано-Франківськ та Краматорськ, повідомляє ПІК.

Нагадаємо, що ще на початку війни з Росією влада Донеччини перебралася з Донецька в Маріуполь, а пізніше – до Краматорська. Зараз це індустріальне місто є адмінцентром Донецької області.

Сьогоднішня онлайн зустріч, в якій спілкуються 56 учасників з різних міст двох регіонів, стала можлива завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Оксана Камінська – керівник ГО “Прикарпатська інформаційна корпорація” на початку онлайн зустрічі насамперед зазначила:

“Україна  єдина від заходу до сходу. На жаль, на заваді поглиблення добрих стосунків в усіх сферах життя залишаються  іноді явно застарілі стереотипи та бар’єри . Ми маємо сьогодні у цьому колі обговорити, чому вони існують, як їх долати і виходити на успішну співпрацю у гуманітарній та виробничій сферах”.

Як засвідчили представники громадських організацій, в обидвох областях є “зустрічні” стереотипи мислення.

“У нас до цього часу можуть маніпулювати стереотипом “Донбасс кормит Украину!” Його нав’язуть ті, хто не бажає Україні єдності. На щастя, більшість людей не піддаються цій пропаганді, і бачать Україну, як єдиний організм, в якому кожна область має свою важливу роль”, – сказала Ольга Присяжнюк, начальник відділу комунікацій з громадськістю управління суспільних комунікацій департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

Натомість Сергій – представник ГО “Бюро розвитку, інновацій та технологій” (ГО БРІТ) сказав:

“Ми знаємо, що на сході вважають Франківщину, як край “заклятих бандерів”. Так, у нас є переконані бандерівці. Але, за великим рахунком, люди вільні визначати свою полічну спрямованість в залежності від своїх особистих уподобань”.

Насправді, різних стереотипів значно більше. Що ми можемо зробити для їх руйнації, адже вони таки вносять дискомфорт у стосунки регіонів, у спілкування їх мешканців? Саме довколо цього питання сьогодні розгорулась основна частина дискусії.

Найбільш сприйнятними були такі пропозиції:

  • частіше обмінюватися поїздками одні до одних;
  • більше уваги приділяти приватному знайомству людей;
  • проводити спільні благодійні та культурні акції;
  • реалізувати спільні проєкти в різних областях діяльності.

Зауважимо, що напрацювання дієвих проєктів є одним із головних завдань проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують

мости для співпраці”. Концепцію проєкту, в основі якого лежить єдність регіонів, розробила Громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» з підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

144755215 1042040426278418 6676930775819431909 n 1

Читайте також:

Франківщина та Донеччина вибудовують мости співпраці в інформаційній сфері (ФОТО)

Онлайн дні Донеччини на Івано-Франківщині: про що домовилися (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено