Івано-Франківськ

Стало відомо внаслідок чого виникла пожежа продуктового складу в Івано-Франківську (ФОТО)

Власник знищеного вогнем об'єкту має серйозні претензії до пожежних, у них - свої доводи.

185659836 1138060989932673 9082538962845071017 n scaled 1

В Івано-Франківську 12 травня загорівся продуктовий склад компанії “Жіва”, про що раніше повідомляла ПІК.

  • Внаслідок чого виникла пожежа продуктового складу на Польовій та які подальші дії компанії, ми запитали сьогодні у власника  Руслана МЕХОВНІКОВА.

Руслан Анатолійович каже :

Досі ми не можемо вияснити причину виникнення пожежі. Це сталося зненацька, всі займалися своїми справами, а потім вже побачили вогонь, але так і не розуміємо – звідки. Наразі поліція вияснює всі деталі.

Вся проблема в пожежній службі, до нас вони приїхали через 38 хвилин після виклику. Якби зреагували швидше і приїхали хоча б через 20 хв, то такої пожежі не сталось би.

Також пожежники приїхали без води (є відеодоказ). Почало горіти одне приміщення, потім інше. Поки пустили воду, то всі склади вже горіли. Люди як могли – рятувались, вогонь був дуже потужний і все горіло з великою швидкістю. 

186425347 394231368345099 7596589494179065170 n scaled

Власник додає :

Загалом ця пожежа нанесла нам збитків приблизно на 500 тис. євро , тому що згоріло все обладнання, техніка та повністю всі продукти. Всіма силами ми відновлюємо подальшу роботу компанії. Уже сьогодні будемо домовлятися про оренду нового приміщення. Компанію закривати не будемо. 

Нагадаємо, пожежу вдалось ліквідувати, постраждалих немає. Деталі та висновки про причину загорання з’ясовує поліція.

Що кажуть рятувальники?

Для інформаційної об’єктивності  відомостей про цю надзвичайну ситуацію ПІК звернулася за коментарем в ДСНС області.

  • Начальник РУ ГУ ДСНС в області Василь МАЦАЛАК повідомив:

“12 травня виникла пожежа по вулиці Польовій в Івано-Франківську. Повідомлення про пожежу поступило о 13.10, а перший підрозділ прибув через 10 хв.( що не перевищує визначений нормативний час у межах міста).

Перше повідомлення поступило до рятувальників про пожежу сміттєвих баків, а вже по прибутті підрозділів було встановлено, що складське приміщення охоплено полум’ям та розповсюджується на сусідні будівлі. При цьому протипожежне водопостачання –  у несправному стані.

До місця пожежі додатково було направлено сили і засоби по підвищеному номеру виклику(.- 1від. ДПРЧ-1 – 2від. ЧСПТ АРЗ СП – ДПРЧ-2 м. Тисмениця – ДПРЧ-4 смт. Богородчани – ДПРП с.Ямниця – ОКЦ ГУ ДСНС – МОГ ГУ ДСНС – ДВЛ – МОГ Івано-Франківського РУ – АГДЗС ЧСПТ – пожежну команду АА МАІФ ТзОВ «Скорзонера» – пожежну команду в/ч А-1349).

На даному об’єкті досить високе пожежне навантаження: деревообробне підприємство, склади з продуктами харчування, зберігається та складується древесне вугілля. Немає протипожежних розділок та розривів, що сприяло швидкому розповсюдженню вогню на велику площу.

Завдяки оперативним діям підрозділів та великій кількості сил і засобів (68 чоловік та 13 одиниць техніки) вдалося врятувати поруч розташовані об’єкти.

Слід зауважити, що у 2014 році була пожежа цієї будівлі, після чого відновлено приміщення та додатково збудувано нові складські приміщення з холодильними установками, які станом на сьогоднішній день в експлуатацію не введено.

Після попереднього випадку пожежі на підприємстві не усунуто недоліки, які спричинили виникнення пожежі, тобто заходи щодо покращення стану пожежної безпеки зі сторони власників приміщень не вживалися. Зокрема, на об’єкті не справне протипожежне водопостачання, що у свою чергу унеможливлює в разі необхідності ліквідувати пожежу в короткий термін та мінімізувати матеріальні збитки.

Одночасно повідомляємо,що пожежний автомобіль може здійснювати гасіння пожежі протягом 5 хв без встановлення на вододжерело . Причину виникнення пожежі встановлюють фахівці”, – підсумував Василь Мацалюк.

“Знайшов пістолет і вирішив пострліяти”: на Долинщині затримали чоловіка (ФОТО)

На Яремчанщині затримали вантажівку з краденими колодами ялини

“Погрожував пістолетом”: на Прикарпатті вкрали мотоцикл (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено