У першу гастромандрівку Франківськом відправилися слідами Івана Франка. Екскурсію провів ресторатор Віталій Качкан, пише ПІК.
Маршрут охопив чотири локації. У кожному з цих місць екскурсанти скуштували страви, які звикли готувати і споживати у Франковій родині. Такими стравами, каже Віталій Качкан, були стиранки, засипана капуста, вареники, борщ із сушеної риби, гриби з молодою картоплею, вареники.
“Кожен ранок Франка починався з «триповерхової» кави. Вона виявилась дуже міцною. А ще скуштували надзвичайно смачні вареники з чорницями”, – розповів Руслан Марцінків, який теж долучився до гастротуру.
Мер міста також зазначив, що важливим для розвитку туризму у Франківську є розробка розваг з певною ідеєю.
“Такою хорошою ідеєю є гастротур. В рамках цієї екскурсії ми пробуємо показати, що сьогодні замало мати хороший ресторан чи готель, ще потрібно, щоб було якісне дозвілля. Думаю, що ця перша проба сподобається і надалі будемо такі речі популяризувати”, – додав мер міста.
Читайте також у ПІК: