Івано-Франківськ

У Болехові розроблять концепцію гастрономічного стартапу “Бойківська вулична їжа”

Громада взяла участь у проєкті "Дослідження гастроспадщини України...", що реалізується за підтримки Українського культурного центру.

У Болехові розроблять концепцію гастрономічного стартапу "Бойківська вулична їжа"

У Болехові презентують гастрономічний стартап “Бойківська вулична їжа”. Громада зайняла 2 місце серед 10 територіальних громад, які обрало журі. Всього було подано 80 заявок з 24 областей України та міста Києва. Про це йдеться на сайті Болехівської міської ради, пише ПІК.

Громада  в числі кращих у інтерактивному опитуванні територіальних громад в рамках грантового проєкту «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних індустрій регіонів».

Всього обрали топ-10 ідей для стартапів:

  •  Фестиваль «Дашковецький MILK-fest». Вінницька область, Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради.
  •  Бойківська вулична їжа. Івано-Франківська область, Болехівська міська рада.
  •  Фестиваль голубців в с.Цекинівка. Вінницька область, Ямпільська міська рада.
  • Різноманіття рибної юшки від Дністра до Дунаю. Одеська область, Ренійська територіальна громада, Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Стратегія ЄС для Дунайського регіону».
  •  Відновлення страв князів Любомирських. Рівненська область, ГО Гільдія кухарів Рівненщини.
  •  Осучаснення методів приготування традиційних страв з чорниць (соусів, борщів, наливок, квасу, суфле). Житомирська область, Овруцька центральна бібліотека ім. А.С. Малишка Овруцької міської ради.
  •  Солодка випічка «Завиванці з маком». Львівська область, Сокальська міська територіальна громада, БФ «Карітас»-Сокаль.
  •  Виготовлення варення з чорниць місцевими майстринями на продаж. Житомирська область, м. Олевськ, ГО «Центр розвитку та відпочинку Модерн».
  •  «Турійська смаковиця» – «На перепічку в Турійськ». Волинська область, Турійська селищна рада.
  •  Розвиток групи страв і продуктів, споріднених за черешневою ознакою. Запорізька область, м. Мелітополь, ГО «Інтеркультурне гастрономічне коло».

Читайте також у ПІК:

У Гошівському монастирі сестри виготовляють макарони, щоб допомогти нужденним (ФОТО)

Шанс на життя: 10-річній Ані з Калущини потрібна допомога небайдужих (ФОТО)

На Болехівщині ремонтують дахи шкіл (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено